انواع عمل برای درمان شکستگی بینی
Category : مطالب آموزشی جراح بینی اصفهان
انواع عمل برای درمان شکستگی بینی
برای بررسی انواع شکستگی بینی، نخست باید با ساختار بینی آشنا شویم:
ساختار خارجی بینی که در شکستگیها دچار آسیب میشود، از چند بخش مختلف از جنس استخوان، غضروف، مخاط، پوست و بافتهای چربی تشکیل شده است. بسته به اینکه کدام بخش آسیب ببیند، شکل شکستگی و شیوه جراحی ان نیز ممکن است متفاوت باشد.
به طور کلی بخش خارجی بینی شامل سه لایه داخلی، میانی و خارجی است:
- اسکلت یا چارچوب بینی همان بخش میانی را تشکیل میدهد و فرم، اندازه و شکل بینی را ایجاد میکند. یک سوم بالایی بینی از استخوان تشکیل شده است و بخش پایینی بینی نیز از چند قطعه غضروفی ساخته شده. این غضروفها در دو طرف بینی قرار دارند و غضروف کناری بالایی و پایینی نامیده میشوند.
از داخل مخاط بینی روی این چارچوب سوار شده است؛ پر از رگهای خونی است و وظیفه مرطوب کردن هوای ورودی و جلوگیری از ورود ظرات خارجی را بر عهده دارد. همچنین سلولهای بویایی نیز در همین لایه قرار دارند.
پوست بینی نیز به عنوان لایه خارجی روی اسکلت را پوشانده و شکل نهایی بینی را ایجاد میکند. لایهها و بافتهای چربی در این لایه خارجی وجود دارند که اگر میزان ان زیاد باشد، یک بینی گوشتی را ایجاد میکنند و اگر پوست نازک باشد، بینی فرد به اصطلاح استخوانی خواهد بود.
نشانههای شکستگی بینی
هنگامی که بینی دچار شکستگی شدید بشود، بدشکلی و تغییر فرم آن کاملا مشخص خواهد بود. شکل بینی پس از ضربه ممکن است کاملا تغییر کند و یا از مرکز صورت خارج شود. معمولا درد، تورم، خونریزی و حساسیت به لمس پس از یک یا دو هفته کاهش مییابد و یا از بین میرود. با این حال تغییر شکل در اسکلت و ساختار خارجی بینی مانند استخوانها و غضروفها برای همیشه باقی میماند و تنها با عمل جراحی قابل رفع است. نشانههای اصلی در شکستگی بینی عبارت اند از:
- کبودی، تورم، درد و حساسیت به لمس در اطراف بینی و زیر چشم
خونریزی از سوراخهای بینی
ایجاد شکاف در پوست بینی و خونریزی
بدشکلی، تغییر فرم و یا چرخش بینی
انسداد یک یا هر دو نوستریل (مسیر عبور هوا در بینی)
انحراف تیغه بینی یا انحراف سپتوم به شکل جابهجا شدن آن به سمت نوستریل چپ یا راست
دکتر اصغر معمارزاده جراح بینی اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
باید بدانید حتی اگر بینی شما آسیب خیلی جزئی و خفیفی دیده باشد، باز هم تورم، درد و کبودی در بینی اطراف ان مانند کبودی زیر چشم، به وجود خواهد آمد. معمولا یک ساعت پس از ضربه این نشانهها به وجود خواهد آمد و تا مدتی باقی میماند. تا زمانی که ورم بینی به مقدار قابل ملاحظهای کاهش پیدا نکند، پزشک نمیتواند میزان و نوع آسیبدیدگی بینی را تشخیص دهد.