روش‌های تشخیص انواع لکه‌های پوستی

یکی از بهترین روش‌های تشخیص نوع لکه‌های پوستی، رنگ و ویژگی‌های ظاهری آن است. به این ترتیب:

  1. لکه‌های قرمز: بسیاری از لکه‌های روی پوست قرمز هستند. این رنگ لکه ممکن است نشانه روزاسه، واکنش‌های آلرژیک، موهای زیرپوستی یا زخم‌های سرد باشند.
  2. لکه‌های قهوه‌ای: ملانوم بدخیم، نشانه‌های مادرزادی و اختلال رنگدانه و بیماری ملاسما باعث ایجاد لکه‌های قهوه‌ای مایل به خاکستری می‌شود.
  3. لکه‌های سیاه: ملانوم بدخیم به صورت لکه‌هایی به رنگ تیره ظاهر می‌شود. جوش‌های سرسیاه گاهی توسط هاله‌ای از رنگ قرمز احاطه شده یا به صورت نقاط برجسته سیاه رنگ ظاهر می‌شود.
  4. لکه‌های سفید: جوش‌های سر سفید و انواع خاصی از عفونت‌های قارچی به صورت لکه‌های سفید ظاهر می‌شوند.

انواع لکه‌های پوستی کدامند؟

۱. آکنه

آکنه یکی از شایع‌ترین لکه‌های پوستی است، که به صورت جوش‌های سرسیاه یا سرسفید ظاهر می‌شود. این عارضه به دلیل مسدود شدن فولیکول‌های مو توسط چربی، جذب باکتری و آلودگی‌های محیطی، تغییرات هورمونی و استرس ایجاد می‌شود. این عارضه لکه و تیرگی‌هایی را بر روی پوست باقی می‌گذارد.

۲. اسکار

اسکار پوستی زمانی اتفاق می‌افتد که لایه درم آسیب ببیند. درم، لایه عمیقی از پوست است که رگ‌های خونی کوچک (مویرگ‌ها)، غدد عرق، فولیکول‌های مو و عصب‌ در آن قرار دارند. هر چیزی که باعث باز شدن پوست شود، می‌تواند منجر به ایجاد اسکار شود. زخم، بریدگی یا جوش‌های برجسته از جمله علل ایجاد این عارضه پوستی هستند.

۳. لکه‌های پیری

این عارضه که با عنوان لکه‌های کبدی شناخته می‌شود، لکه‌های کوچک و تیره رنگی هستند که در هر ناحیه‌ای از بدن که در معرض آفتاب است، ایجاد می‌شوند. این عارضه بیشتر در افراد بالای پنجاه سال دیده می‌شوند. لکه‌های پیری نوعی هایپرپیگمنتیشن نیز به حساب می‌آیند.

۴. لکه‌های پوستی مادرزادی

بعضی از لکه‌های پوستی در بدو تولد یا اندکی پس از آن بر روی پوست بروز می‌کنند. این لکه‌ها از نظر شکل، اندازه، الگو و رنگ ممکن است متفاوت باشند. خال‌ها و لکه‌های تیره که در میان مردم با عنوان ماه‌گرفتگی شناخته می‌شود، از انواع لکه‌های مادرزادی هستند.

۵. پاپول

پاپول‌ها ضایعات پوستی کوچکی هستند، که انواع مختلفی دارند. قطر این عارضه‌ها معمولاً حدود ۱ سانتی متر است. رنگ آن‌ها نیز از صورتی گرفته تا قهوه‌ای متفاوت است. پاپول‌ها می‌توانند به صورت جداگانه و دانه‌ای یا خوشه‌ای بر روی پوست ظاهر شوند.

انواع پاپول‌ها عبارتند از؛ بثورات آبله‌ مرغان، اگزما، درماتیت، زونا و پسوریازیس.

۶. ندول‌

ندول‌ها مجموعه‌ای از بافت‌های ناخوشایند هستند که از پاپول‌ها بزرگتر بوده و قطر آن‌ها به یک تا دو سانتی‌متر می‌رسد. ندول‌ها در هر سطحی از پوست ظاهر می‌شوند. رنگ این عارضه ممکن است به رنگ گوشت یا متمایل به قرمز ‌باشد. اسکین تگ و زگیل پوستی نمونه‌هایی از ندول هستند.

۷. پوسچول

این عارضه شامل جوش‌های برجسته و پر از مایعی است که با عنوان جوش‌های چرکی شناخته می‌شوند. جوش‌های سر سفید و تاول‌های آبله ‌مرغان از انواع پوسچول هستند. بیماری پوستی که باعث ایجاد این عارضه می‌شود عبارتند از گال و روزاسه که بیماری شایع پوستی با تاول‌ها و رگه‌های خونی قابل مشاهده است.

صفحه اینستاگرام دکتر اصغر معمارزاده – جراح بینی اصفهانانواع لکه‌های پوستی | جراح بینی اصفهان |دکتر اصغر معمار زاده

۸. موی زیرپوستی

تکنیک‌های از بین بردن مو مانند موچین یا اپیلاسیون، گاهی اوقات مو را در پوست گرفتار می‌کند. این اتفاق باعث ایجاد برجستگی‌های قرمز بر سطح پوست می‌شود. افرادی که موهای فر دارند بیشتر از موهای صاف مستعد این عارضه هستند.

موهای زیرپوستی همچنین به کیست‌های بزرگ و پر شده از مایعاتی تبدیل می‌شوند، که قرمز، زرد یا سفید هستند. لمس کردن این جوش‌ها بسیار ناراحت کننده و دردناک است.

۹. ملاسما

ملاسما عارضه‌ای شایع در دوران بارداری است. این عارضه در بیشتر مواقع ریشه هورمونی دارد. یکی دیگر از دلایل بروز ملاسما قرار گرفتن در معرض آفتاب است.

۱۰. کیست پوستی

چندین نوع مختلف کیست پوستی وجود دارد. رایج‌ترین انواع این عارضه عبارتند از؛ کیست های اپیدرموئید، گانگلیون و چربی. کیست‌ها در واقع غده‌های خوش‌خیم هستند، که حاوی مایع خاصی است. این عارضه ممکن است به صورت برجستگی‌هایی با اندازه‌های مختلف در رو یا زیر پوست ظاهر شوند. این عارضه در اغلب موارد شکل گردی دارند.

۱۱. زخم‌های سرد

ویروس هرپس سیمپلکس نوع HSV 1 باعث ایجاد زخم‌های سرد می‌شود. این عارضه به صورت تاول‌های پر از مایعی هستند که در دهان یا ناحیه اطراف آن بروز پیدا می‌کنند. احساس خارش یا سوزن سوزن شدن از جمله عوارض زخم‌های سرد است. تاول‌ها در این بیماری پوستی بعد از مدتی سر باز کرده و به صورت پوسته‌های زرد و قرمز درمی‌آید.

۱۲. هایپرپیگمنتیشن

تولید بیش از حد ملانین می‌تواند باعث ایجاد عارضه پوستی به شکل لکه‌های تیره شود. دلایل هایپرپیگمنتیشن عبارتند از:

  • قرار گرفتن در معرض نور خورشید
  • اسکار
  • آکنه
  • تغییرات هورمونی
  • بارداری

صفحه اینستاگرام دکتر اصغر معمارزاده – جراح بینی اصفهان


مطالب مرتبط و پیشنهادی دکتر اصغر معمارزاده (جراح بینی اصفهان):

عوامل بروز لکه‌های پوستی

نشانه‌های پوست ضخیم چیست؟

ميزان اثر بوتاكي در هاي رفع چين وچروك پوست علت چين و چروك پوست

تمرینان صورت برای جوان ماندن و جلوگیری از پیری پوست

نکات مهم تغذیه ای برای جوان ماندن و جلوگیری از پیری پوست

پیری پوست چه علایمی دارد ؟


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *