بررسی دلایل انحراف سپتوم
Category : مطالب آموزشی جراح بینی اصفهان
دلایل انحراف سپتوم چیست؟
انحراف سپتوم که نتیجه آن سوراخ بینی ناهماهنگ است، به دلایل مختلفی ایجاد میشود. یکی از این دلایل مسائل مادرزادی است که فرد بعد از گذشت چند سال این عدم تقارن را بیشتر احساس میکند. علاوه بر این، انحراف سپتوم میتواند به دلیل شکستگی بینی هم ایجاد شود. انحراف ایجادشده معمولا با افزایش سن بیشتر خواهد شد.
علائم سپتوم انحرافی چیست؟
- مشکل در تنفس به خصوص از طریق بینی
تنفس بیشتر از یکی از سوراخهای بینی
خون دماغ شدن
عفونتهای سینوسی
خشکی در یکی از سوراخهای بینی
خروپف یا تنفس بلند در هنگام خواب
احتقان یا فشار بینی
انحراف شدید میتواند با درد صورت همراه باشد. اگر غالباً دچار خونریزی بینی یا عفونت سینوسی هستید، باید به پزشک مراجعه کنید. اگر مشکل تنفسی برای فعالیتهای روزانه شما محدودیت ایجاد کرده، حتما برای ترمیم سوراخ بینی باید به پزشک نیز مراجعه کنید.
سوراخ بینی ناهماهنگ چگونه تشخیص داده میشود؟
مهمترین قسمت تشخیص این عدم تقارن در سوراخهای بینی از روی ظاهر آنها است که به سادگی قابل دیدن است. در مرحله بعد، پزشک با یک وسیله معاینه، سوراخهای بینی شما را بررسی میکند و اندازه آنها را با هم مقایسه میکند. در صورتی که سپتوم در جای خود قرار نگرفته باشد، پزشک تشخیص میدهد. علاوه بر این، پزشک در مورد مشکلات تنفسی، خروپف، نحوه خوابیدن، مشکلات سینوسی و… از شما سوالاتی خواهد پرسید.
سپتوم انحرافی یا تیغه منحرف شده بینی چگونه درمان میشود؟
در بیشتر موارد، درمان سریع لازم نیست. برای یک سپتوم که انحراف زیادی دارد و باعث به وجود آمدن سوراخ بینی ناهماهنگ شده، عمل جراحی گزینه درمانی متداولی برای ترمیم سوراخ بینی است. با توجه به هزینهها، خطرات و یا عوامل دیگر، برخی از افراد مبتلا به سپتوم انحرافیافته، تصمیم به جراحی نمیگیرند. برای این افراد سایر گزینههای درمانی هم دسترس هستند که سپتوم انحرافی را برطرف نمیکنند اما میتوانند علائم همراه با آن را کاهش دهند.
درمانهای متداول برای علائم شامل موارد زیر است:
- مواد ضد احتقان
آنتی هیستامینها
اسپری استروئیدی بینی
نوارهای بینی
جراحی ترمیم سوراخ بینی
درمان سپتوم
معمولا اولین کار برای ترمیم سوراخ بینی بازگرداندن سپتوم به جای اصلی خود است. در صورتی که سپتوم قسمتهای اضافی داشته باشد، باید آنها را تراشید و در صورتی که نیاز به ترمیم داشته باشد، از غضروفهای اضافی موجود در سپتوم برای ترمیم قسمتهای مختلف آن استفاده میشود. سپتوم باید به گونهای قرار گیرد که سوراخهای بینی هم اندازه باشند و سپتوم هم سفت در جای خود قرار گرفته باشد.
دکتر اصغر معمارزاده جراح بینی اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
مراقبت های قبل از عمل ترمیم سوراخ های بینی
اگر علائم شما با استفاده از دارو یا سایر اقدامات درمانی بهبود نیابد، پزشک ممکن است جراحی ترمیمی به نام سپتوپلاستی را پیشنهاد کند. برای آماده سازی قبل از عمل جراحی ترمیم سوراخ بینی باید از دو هفته قبل و بعد از جراحی از مصرف داروهایی مانند آسپرین یا ایبوپروفن خودداری کنید. این داروها ممکن است خطر خونریزی شما را افزایش دهند. شما همچنین، باید سیگار کشیدن را متوقف کنید، زیرا این امر میتواند در بهبودی پس از عمل اختلال ایجاد کند.
عمل سپتوپلاستی حدود ۹۰ دقیقه طول میکشد و تحت بیهوشی انجام میشود. بسته به جراح و مورد خاص شما ممکن است بیحسی موضعی یا کامل برای شما مورد استفاده قرار گیرد. در طی عمل، جراح سپتوم را بریده و غضروف یا استخوان اضافی را خارج میکند. این کار باعث میشود که سپتوم و سوراخهای بینی شما صاف شود. برای نگه داشتن سپتوم ممکن است در هر کدام از سوراخهای بینی از مواد سیلیکونی استفاده شود؛ در آخر هم زخم برش با بخیه بسته میشود.
عوارض
بلافاصله بعد از عمل به دلیل عوارض احتمالی، تحت نظر قرار میگیرید اما احتمالاً میتوانید در همان روز به خانه بروید. سپتوپلاستی عموماً برای اکثر افرادی که میتوانند تحت بیهوشی قرار بگیرند، روشی ایمن است. از جمله عوارضی که ممکن است بعد از عمل ایجاد شود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- – تغییر شکل بینی
- – خون ریزی بیش از حد
- – کاهش حس بویایی
- – بی حسی موقت در لثه های فوقانی و دندانها
- – هماتوم سپتوم (توده خون)