بررسی عوامل بروز خشکی بینی

بررسی عوامل بروز خشکی بینی

بررسی عوامل بروز خشکی بینی

علل عمده خشکی بینی از تهویه هوا و کمبود آب گرفته تا عوارض جانبی داروها مانند داروهای ضد احتقان و آنتی هیستامین است.  خشکی بینی منجر به تحریک بینی، خارش، تورم، خس خس سینه و خونریزی از بینی می شود. وقتی این خشکی بیش از ۱۰ روز طول بکشد، باید با پزشک خود مشورت کنید زیرا ممکن است شرایط زمینه ای جدی مانند سندرم شوگرن را نشان دهد. همچنین، اگر علائم مربوط به عفونت ها مانند تب بالا، خونریزی بدون توقف و بی حالی را تجربه کردید، بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید.
از عوارض احتمالی خشکی بینی می توان به خشکی پوست، تاری دید، بثورات پوستی، خس خس سینه و سایر مشکلات تنفسی اشاره کرد.

برای رفع خشکی بینی چه چیزی بخوریم؟

مایعات کافی بنوشید. کاهش مایعات بدن باعث خشک شدن بافت های بدن می شود. برای عملکرد موثر بافت های بینی آب زیادی لازم است. حداقل هشت تا ده لیوان آب در روز بنوشید.
غذای گرم و تند یا مواد مایع بخورید، به عنوان مثال سوپ مرغ، می تواند سوراخ های بینی را مرطوب کرده و تا حدودی به شما کمک کند.
مصرف کافئین و نمک مصرفی خود را کاهش دهید زیرا این عوامل منجر به کم آبی بدن هستند. اگر بینی شما خشک است از مصرف این مواد غذایی خودداری کنید.

بررسی عوامل بروز خشکی بینی

در خشکی بینی چه مواقعی به پزشک مراجعه کنیم؟

وقتی قسمت داخلی بینی خشک است، ممکن است ناراحت کننده و گاهی دردناک باشد، اما فرد معمولاً می تواند آن را در خانه درمان کند. درمان های خانگی برای خشکی بینی شامل استنشاق بخار، استفاده از مرطوب کننده و استفاده از اسپری های بینی یا شستشو است. اصطلاح پزشکی برای احساس خشکی در مجاری بینی، رینیت سیکا است. این اغلب ناشی از سرماخوردگی یا آلرژی است. برخی از داروها مانند داروهای ضد احتقان بینی و آنتی هیستامین ها نیز می توانند باعث خشکی یا بدتر شدن آن شوند.
بندرت، خشکی بینی مداوم می تواند وضعیت پزشکی جدی تری را نشان دهد، مانند:

سندرم شوگرن:

این اختلال ایمنی بر غده هایی که مایعات ترشح می کنند مانند اشک و بزاق تأثیر می گذارد. باعث خشکی چشم و دهان می شود و همچنین می تواند بینی و سایر قسمت های بدن را تحت تأثیر قرار دهد.

رینیت آتروفیک:

این وضعیت باعث می شود که پوشش مجاری بینی کوچک شده و پوسته های ضخیم و خشک در داخل بینی ایجاد شود. این عوارض می تواند از دست دادن بو، خون دماغ و عفونت باشد.
اگر بینی شما به شدت یا مداوم خشک است، به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر بینی خشک همراه با علائمی مانند درد، خونریزی مکرر از بینی یا علائم عفونت باشد، بهتر است به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

مطالب پیشنهادی:

کاربرد انواع اسپری بینی

تشخیص و درمان سرطان سینوس

عوارض استفاده مداوم از اسپری بینی