بهترین سن برای جراحی بینی
اکثر جراحیهای زیبایی در دوران میانسالی یا در سنین بالاتر انجام میشود، رینوپلاستی یا عمل زیبایی بینی معمولاً در دوران جوانی انجام میشود،
البته بهترین سن برای جراحی بینی در دختران و پسران به ترتیب ۱۶ ـ ۱۴ و ۱۷ ـ ۱۶ سال است عمل بینی قبل از این سن انجام نمیشود، چون غضروف هنوز رشد کافی نداشته است.؛
ناگفته نماند که جوانان تنها متقاضیان جراحی بینی محسوب نمیشوند، افراد مسن تر از ۴۰ سال نیز تمایل به داشتن بینی زیباتر دارند، اما نگرانند که مبادا انجام عمل زیبایی بینی در سن بالا عوارض خطرناکی را به دنبال داشته باشد.
غضروف بینی و استخوان باعث فراهم شدن، چارچوب حمایتی از بینی می کند. هر چقدر سن فرد افزایش پیدا نماید، اندام های شخص نیز شروع به تضعیف می نماید و این عارضه در بینی نیز ظاهر می شود و بینی را پهن و گوشتی جلوه می دهد.
اگر افراد دارای بینی استخوانی باشند ممکن است که پلی برجسته روی بینی آنان (به حالت قوز) ظاهر شود.
ویژگی بینی افراد مسن و تاثیر آن بر نتیجه جراحی بینی:
هر چه از سن افراد می گذرد نوک بینی که در اصلاح پزشکی به آن تیپ بینی نیز گفته می شود، به جهت پایین متمایل خواهد شد و این خود، جراحی بینی در این افراد را با چالش مواجه خواهد کرد.
علاوه بر این پوست افراد مسن به دلیل کند شدن روند کلاژن سازی آسیب پذیر تر از پوست جوانان است. به این دلیل ایجاد زخم با دوره طولانی بهبودی همراه خواهد بود.
به طورکلی بینی افراد مسن به دلیل کمبود چربی در ناحیه پوست و در نتیجه کاهش ضخامت آن .و همچنین ضعیف شدن عضلات و استخوان بینی می تواند نتجیه جراحی را تحت الشعاع خود قرار دهد.
چه کاری میتوانید برای تغییر افتادگی بینی و تغییر ظاهر آن در اثر افزایش سن را انجام دهید ؟
بر خلاف بسیاری از بیماران جوان که به دنبال جراحی زیبایی بینی برای کاهش اندازه و یا تغییر شکل بینی خود هستند،
اکثر بیمارانی که متقاضی انجام عمل جراحی بینی به دلیل افزایش سن و تأثیر آن روی ظاهر کلی بینی هستند، نمیخواهند تغییر شکل شدیدی را در بینی خود ایجاد کنند.
این متقاضیان در واقع به دنبال یک بینی با ظاهر طبیعی هستند که به طور مناسبی با سایر اجزای صورت آنها در تعادل است.
رینوپلاستی در بیماران مسن ترمیتواند تفاوت چشمگیری در ظاهر و نگرش آنها ایجاد کند. و اگر همراه با روشهای دیگر مانند لیفت صورت، لیفت گردن یا عمل جراحی پلک ترکیب گردد، نتایج بسیار خوبی را به دنبال خواهد داشت.
عوامل موثر بر خطر مرگ در ماه بعد از عمل جراحی:
- سن ۷۵ یا بالاتر
- زن: این به ویژه در مورد یک عمل جراحی خاص – بایپس قلب باز است
- آنژین درد شدید (درد قفسه سینه) قبل از عمل جراحی
چرا افراد مسن تصمیم به انجام جراحی بینی می گیرند ؟
اگرچه اکثر متقاضیان عمل بینی در سنین پایین (در بازه ۴۰ ـ ۲۰ سالگی) درصدد خوش فرم کردن بینی خود برمیآیند تا هم مشکلات تنفسیشان حل شود و هم با داشتن بینی زیباتر جذابیت بیشتر و اعتماد به نفس فزونتری پیدا کنند.
اما متداولترین علل جراحی بینی در دوران میانسالی و سالمندی عبارت است از :
- پدیدار شدن نشانه های پیری در بینی، مانند نوک بینی توپی شکل و یا افتادگی نوک بینی
- مشکلات تنفسی
- بهرهگیری از امکان زیباتر کردن بینی
آماده سازی پس از عمل جراحی:
به طور کلی، بیمار مسن تر مدت زمان بهبودی بیشتری نسبت به یک بیمار جوانتر داشته و انتظار می رود عوارض بیشتری داشته باشد.
هنگام آماده شدن برای جراحی، ممکن است بیمار مسن تر نیز اقدامات لازم را بعد از جراحی انجام دهد. به عنوان مثال، اگر جراح نشان دهد که ماندن در یک مرکز توانبخشی ضروری است، بیمار می تواند از امکانات پیش از عمل جراحی ترجیح دهد و حتی اگر آنها را انتخاب کنند، انتخاب می کنند.
نتایج عمل بینی:
رینوپلاستی در سنین بالا به دلایل مختلفی انجام میشود. عمل نوک بینی به تنهایی یا در کنار دیگر درمانهای مقابله با پیری به منظور جوانسازی صورت و اصلاح عوارض بالا رفتن سن مانند اصلاح افتادگی نوک بینی و نوک بینی توپی شکل توصیه می شود.
رینوپلاستی در سن بالا نیز مانند هر دوران دیگری مشکلات ساختاری و عملکردی،
مانند انحراف تیغه بینی، بزرگ بودن شاخکهای بینی، قوز روی بینی، بدشکلی نوک بینی، بیش از حد بزرگ یا کوچک بودن بینی و نقصهای متعدد دیگر را برطرف میکند.
البته ایجاد تغییرات چشمگیر در بیماران مسن دشوار است، بنابراین توصیه میشود که بهبودهای جزئی و موثر در نظر گرفته شود تا نتیجهای رضایتبخش به دست آید.
عوارض عمل بینی در دوران میانسالی و سالمندی:
- بینی مانند دیگر اجزاء صورت در گذر زمان تغییر میکند. بعضی از این تغییرات، مانند ضخیم شدن پوست بینی انجام عمل را برای جراح دشوار میکند.
کشیدن پوست ضخیمتر روی ساختار بینی دشوارتر است و احتمال باقی ماندن جای زخم و جای بخیه روی آن بیشتر است.
عمل بینی تغییرات ناشی از بالا رفتن سن را جبران میکند. امروزه رینوپلاستی به روشهای گوناگونی انجام میشود.
جراح روشی با حداقل تهاجم ممکن را برای عمل بینی پیدا میکند تا بینی مانند دوران جوانی خوش فرم شود.
- جراحی بینی در سنین بالا موجب افتادگی نوک بینی یا به اصلاح پزشکی افتادگی تیپ بینی می شود که باعث بلند تر به نظر رسیدن بینی می شود ، این عارضه باعث تنگی نفس و مشکلات تنفسی برای فرد می شود.