تاثیر جراحی بینی بر بیماری‌های قلبی

تاثیر جراحی بینی بر بیماری‌های قلبی

جراحی بینی چه تاثیری بر بیماری‌های قلبی خواهد داشت؟

جراحی بینی برای بیماران قلبی تاثیر گذار خواهد بود. یکی از مهم‌ترین دلایل مراجعه بیماران برای جراحی بینی انسداد مجاری تنفسی و هوایی ایجاد شده توسط انحراف سپتوم یا تیغه بینی است. اسنداد بینی جریان هوای ورودی به ریه را مختل ‌می‌کند. این موضوع موجب کاهش اکسیژن رسانی به ریه‌ها و افزایش ضربان تنفسی و قلب ‌می‌شود. همه این عوامل بر پاسخ خودکار قلب تاثیر خواهد گذاشت.

در پی تحقیقات درباره‌ی تاثیر جراحی بینی برای بیماران قلبی ریوی، بیمارانی با انسداد بینی و خروپف‌های مکرر مورد بررسی قرار گرفتند. مشخص شد که در اکثر آن‌ها هیپوکسی مزمن ناشی از این اسنداد به تدریج منجر به افزایش مقاومت عروق ریوی و افزایش فشار خون و نارسایی بطن راست قلب شده است.

چه رابطه ای بین جراحی بینی و بیماری‌های قلبی وجود داد؟

سیستم تنفسی و قلب از نظر آناتومیک نزدیک به یکدیگرند. همواره بین این دو دستگاه تعامل نزدیکی وجود دارد. بینی مجرای اصلی دستگاه تنفسی فوقانی ما را تشکیل ‌می‌دهد. تقریبا نیمی‌ از مقاومت تنفسی در برابر جریان هوا را بر عهده دارد. انحراف در ناحیه تیغه بینی دلیل اصلی مشکلات تنفسی در بزرگسالان و در نتیجه انسداد بینی شده است. این انسداد و انحراف موجب کاهش جریان ورودی به بدن و تحریک مزمن مخاط می‌شود.

این شرایط مقاومت مجرای هوایی را افزایش داده و موجب کاهش اشباع اکسیژن و افزایش میزان دی اکسید کربن شریانی شده است. بنابراین انسداد سپتوم بینی نقش مهمی ‌در افزایش فشار خون خواهد داشت. در اثر اصلاح سپتوم امکان عوارض قلبی و فشار خون کاهش ‌می‌یابد.

همانطور که ‌می‌دانید فشار خون بالا نیز یک عامل بسیار مهم در بیماری‌های قلبی و عروقی ‌می‌باشد. در نتیجه بیماران دارای انحراف تیغه بینی بیش‌تر از سایرین مستعد بیماری قلب و ریوی هستند. بنابراین بهتر است بیماران با این مشکلات را به جراحی بینی تشویق کرد.


دکتر اصغر معمار زاده

جراح بینی اصفهان

جهت دریافت اطلاعات بیشتر به بخش تماس با دکتر مراجعه فرمایید.

جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر اصغر معمارزاده کلیک کنید.