تاثیر لوزه سوم بر سایر ارگان‌های بدن | جراح بینی اصفهان

تاثیر لوزه سوم بر سایر ارگان‌های بدن

تاثیر لوزه سوم بر سایر ارگان‌های بدن

علاوه بر مشکل تنفسی، لوزه سوم روی سایر قسمتهای بدن و سایر ارگانها هم تاثیر میگذارد.

یکی از آنها ارگانهای مجاور با لوزه سوم است. مانند عفونتهای مکرر بینی، سینوسها و گوشها.

در اینجا به چند مورد از مشکلاتی که لوزه سوم زمینه ساز آنهاست اشاره می کنیم:
۱٫ بیماریهای گوش:

لوزه سوم در پشت بینی قرار دارد، چون مجرای شیپور استاش هم به پشت بینی باز میشود، التهاب لوزه سوم با بستن شیپور استاش باعث ابتلای گوش میانی به عفونتهای مکرر خواهد شد. در بسیاری از کودکان تجمع مایع در پشت پرده گوش ایجاد می‌شود. این مایع ممکن است مدتها بماند و به درمانهای دارویی هم پاسخ ندهد. این کودکان همچنین ممکن است مستعد بیماریهای مکرر گوش میانی شوند.

۲٫ بیماریهای بینی و سینوسهای اطراف آن:

بینی این کودکان مدام ترشحات چرکی دارد. به طوری که خیلی اوقات والدین مجبورند مدام به آنها آنتی بیوتیک بدهند.

۳٫ اختلالات رشد فک و صورت:

در این کودکان فک به صورت طبیعی رشد نمیکند. به طوری که مشکل فک بالا به صورت عمیق شدن کام بروز میکند. فک بالای این کودکان به صورتی است که رشد طولی آن صورت کودکان را دراز و کشیده میکند. همچنین این کودکان اختلال جفت شدن دندانها را دارند و لثه آنها نیز مشکل پیدا میکند.

۴٫ اختلالات سیستم تنفسی تحتانی :

که شامل لارنژیت مزمن و برونشیت میشود. طبیعی است وقتی هوا نمیتواند از بینی رد شده و تصفیه و مرطوب گردد، از دهان وارد میشود و در نتیجه حنجره و ریه هم دچار التهاب و عفونت خواهد شد.

تاثیر لوزه سوم بر سایر ارگان‌های بدن | جراح بینی اصفهان

دکتر اصغر معمارزاده جراح بینی اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید

۵٫ سایر اثرات جسمی مثل کاهش اشتها :

کودک به خاطر تنفس از راه دهان، نمیتواند همزمان هم تنفس کند و هم غذا بخورد برای همین کم اشتها شده و به دنبال آن کاهش رشد جسمی پیدا میکند. همچنین سیستم ایمنی بدن این کودکان چون ضعیفتر میشود، نسبت به عفونتها حساستر خواهد شد.

۶٫ تاثیر بر هوش و رشد ذهنی کودکان :

فعالیت ذهنی این کودکان به خاطر کاهش اکسیژن در طی خواب و عفونتهای مکرر، کم میشود به طوری که آنها معمولا در انجام تکالیف مدرسه و درسشان عقبتر هستند.

۷٫ اختلال خواب :

این کودکان خوابشان منقطع است. چون در طی خواب مشکل تنفسی دارند و مجبور میشوند پوزیشن خود در خواب را مدام تغییر دهند. این مساله در کودکان کوچکتر عاملی است که آنها را مستعد شب ادراری هم میکند. همراه با این مشکل در طی روز این کودکان احساس خستگی دارند و بیحالند. بعضی از این کودکان هم دچار عدم تمرکز و بیش فعالی میشوند.

۸٫ در موارد خیلی شدید حتی این مشکل روی سیستم قلبی – عروقی آنها هم میتواند تاثیر بگذارد.

به هر حال میبینیم که یک لوزه سوم که ساده و پیش و پا افتاده به نظر میرسد، چقدر میتواند عواقب داشته باشد. برای همین است که ما همیشه پیشگیری را در این اختلال مقدم بر درمان میدانیم. چون به‌طور مثال کودکی که دچار اختلال رشد فک و صورت شده و دندانهایش جفت نمیشود، با بزرگ شدن کودک با این که لوزه سوم از بین میرود. ولی آثاری که در رشد فک و صورت است، به صورت یک یادگار دائمی با کودک میماند. شاید اگر درمان ساده ای برای این کودک میشد، از درمانهای بسیار پیچیده تر در بزرگسالی نجات می یافت. بسیاری از کودکانی که برای ارتودنسی مراجعه میکنند، مشکل تنفس دهانی به خاطر لوزه سوم را داشته‌اند.


مطالب مرتبط:

التهاب لوزه ویروسی است یا باکتریایی؟

مشکل بلع بعد از جراحی لوزه

عمل جراحی لوزه سوم و عوارض آن