ترس از جراحی بینی
ترس و نگراني از اتاق عمل و جراحي کاملا طبيعي است .با وجود پيشرفتهاي فوق العاده در بيهوشي، جراحي و مراقبتهاي آن، ترس و نگراني از آنها همچنان پايدار مانده است ولي شدت آن در افراد مختلف متفاوت است.
همچنین ترس از درد و عوارض پس از عمل بزرگترین مانعی است که بسیاری را از انجام عمل جراحی بینی منصرف میکند.
ترس از جراحی بینی می تواند تاثیرات سویی بر عمل بینی داشته باشند اما جای نگرانی و ترس برای بیماران وجود نخواهد داشت و افراد باید با آگاهی نسبت به این مساله وارد اتاق عمل شوند.
انواع ترس از عمل جراحی بینی:
ترس از درد عمل بینی: مثل تمامی عمل های جراحی ممکن است خونریزی ، درد و یا حتی عوارض هم به همراه داشته باشد. اما باید به این نکته توجه کنید که نکات ظریف و مهمی در مورد نحوه ی انتخاب پزشک و جراحی وجوددارد که بسیار به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید با امنیت خاطر این دوران را سپری کنید .
درد تمام بیماران با هم یکسان نیست و شدت درد به جراحی بستگی دارد.
اما جای نگرانی نیست زیرا پس از انجام هر عمل جراحی، مقداری ناراحتی وجود دارد و برای تمامی افرادی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند، داروهای مسکن درد تجویز خواهند شد.
ترس از بیهوشی: سابقه پزشکی متقاضی، قبل از عمل راینوپلاستی به صورت کامل توسط جراح بررسی و تمام جوانب عمل، سنجیده میشود. بنابراین بیمار با خیال راحت میتواند به اتاق عمل وارد شود.
ترس از مطلوب نبودن نتیجه عمل: کیفیت عمل و به دنبال آن نتیجه عمل، حاصل مهارت جراح بینی است.
ترس از فرم نگرفتن بینی گوشتی بعد از عمل جراحی: یکی از نگرانیهای اصلی افرادی که بینی گوشتی دارند، برگشتپذیری فرم بینی بعد از جراحی است.
ترس از عوارض بعد از جراحی بینی:
کاهش حس بویایی: کاهش حس بویایی است. این عارضه اگر هم پس از عمل جراحی بینی اتفاق بیفتد، موقتی است و بعد از چند روز مرتفع میشود.
خونریزی: احتمال خونریزی بعد از عمل بینی خیلی پایین و نادر است.
تنفس سوتمانند: «صدای نفسکشیدنم را همه میشنوند.» این جملهای است که برخی بیماران ممکن است بعد از عمل بینی بیان کنند و از این اتفاق شکایت داشته باشند.
نامتقارنبودن سوراخ بینی: اگر سوراخهای بینی نامتقارن به نظر برسد دلیل اصلی آن ورمهای بعد از عمل است که پس از چند هفته و به مرور، شکل درستی به خود میگیرند.
چطور استرس قبل از عمل بینی را کنترل کنیم؟
جراحی مساوی است با استرس که واكـنشهـاي فيزيولوژيك و استرس روانـي (اضـطراب و تـرس) ايجاد ميكند.
تکنیکهای کاهش استرس را بهکار ببرید:
شاید یکی از واکنشهای طبیعی بیماران قبل از عمل، استرس باشد. هرچند اگر میزان استرس و اضطراب بیش از حد طبیعی باشد، علائمی مانند تپش قلب، احساس درد در قفسه سینه، بیخوابی و حالت تهوع بروز میکند که در نتیجه عمل هم تاثیر خواهد داشت. بنابراین کنترل استرس و کسب آرامش برای جسم و روح بیمار لازم است.
از روش تجسم استفاده کنید:
این روش به بیمار کمک میکند نسبت به فرایند جراحی، آمادگی ذهنی داشته باشد. بیمار میتواند با نگرش مثبت از روز جراحی، خود را در حین و بعد از عمل تصور کند. اینگونه بیمار روز جراحی آمادگی روحی بیشتری خواهد داشت.
دانستن مراحل انجام عمل بینی:
بیماران برای کمکردن استرس قبل از عمل بینی، میتوانند در مورد مراحل انجام عمل مطالعه کنند و از جراح خود سوالاتی که در ذهن دارند را بپرسند.
روش های کاهش استرس قبل عمل بینی:
از جراح خود در مورد نگرانی ها و ابهامات عمل بینی مشاوره بگیرید:
شما ممکن است در مورد جراحی بینی که میخواهید انجام بدهید سوالاتی در ذهنتان ایجاد شده است که باعث ایجاد ترس و نگرانی در شما شده باشد.
انجام متدهای آرامش بخش:
قبل از عمل جراحی بینی، ممکن است که شما دچار استرس شوید. ترس و نگرانی ممکن است بر روی خواب شبانه شما تاثیر بگذارد.
مثبت اندیش باشید: خیلی از افرادی که دچار استرس قبل از عمل زیبایی می شوند، به دلیل فکر کردن به این موضوع است که نکند نتیجه عمل با آن چه که من در ذهن دارم، یکی نباشد و حتی بینی من از حالت اولیه خود نیز بدتر شود.
هیچ ترسی از بیهوشی و عمل بینی نداشته باشید:
شما باید این نکته را بدانید که اگر جراح از دوز به اندازه ای از ماده بیهوشی استفاده کند، شما ابتدا خواب آلود می شوید و بعد از آن به مدت چند ساعت هیچ چیزی شامل درد های ایجاد تغییر در بینی را حس نمی کنید.
در مورد فرایند جراحی بینی اطلاعات کسب کنید:
هر چه قدر شما در مورد عمل زیبایی بینی اطلاعات بیشتری کسب کنید به همان اندازه استرس و ترس شما کمتر خواهد شد.