تشخیص و درمان سرطان سینوس
تشخیص سرطان سینوس
اگرچه بعید است که علائم شما به عنوان سرطان سینوس تشخیص داده شود. اما در صورت عدم بهبودی، مهم است که توسط متخصص مراقبت های بهداشتی بررسی شوید. در طول امتحان، در مورد سابقه پزشکی، هر مشکلی که داشته اید و عوامل خطر احتمالی مانند محل کار و مواد شیمیایی که با آنها کار می کنید، سوال می شود. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یک معاینه فیزیکی انجام می دهد تا علائم سرطان سینوس را در حفره پارانازال و بینی جستجو کند و همچنین سایر مشکلات سلامتی را که می تواند علائم را توضیح دهد بررسی کند.
معاینه فیزیکی
در طول معاینه فیزیکی، پزشک بی حسی، درد، التهاب یا سفتی صورت را بررسی می کند و در عین حال به دنبال هرگونه تغییر در تقارن چشم و صورت، از دست دادن بینایی و علائم دیگر است. متورم شدن غدد لنفاوی یا غدد در ناحیه گردن بعداً نشانه ای از ابتلا به سرطان سینوس است، بنابراین پزشک یا متخصص مراقبت های بهداشتی این نواحی را در طول معاینه بررسی می کند.
اگر پزشک به سرطان سینوس مشکوک باشد، شما را به متخصص گوش و حلق و بینی ارجاع می دهد. این متخصصان که معمولاً به عنوان گوش و حلق و بینی شناخته می شوند، آندوسکوپی را انجام می دهند، این روش با استفاده از یک لوله نازک با یک نور کوچک و یک دوربین فیلمبرداری در انتها به نام آندوسکوپ برای مشاهده بینی و مجاری آن انجام می شود. در طول این روش، ENT ممکن است یک قطعه کوچک از بافت غیر طبیعی را برای بررسی بیشتر خارج کند. آنها همچنین احتمال دارد تصویربرداری مانند اشعه ایکس، سی تی اسکن، اسکن PET، اسکن استخوان و MRI را برای درک بهتر آنچه در جریان است سفارش دهند.
درمان سرطان سینوس
گزینه های درمانی بستگی به مرحله تشخیص سرطان، میزان انتشار آن و سطح کلی سلامت بدن دارد. معمولاً برای افزایش اثربخشی درمان، ترکیبی از جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی مورد نیاز است.
گزینه های درمان سرطان سینوس شامل موارد زیر است:
جراحی:
جراحی آندوسکوپی یا حداقل تهاجمی از طریق بینی یک گزینه محبوب حذف تومور برای بیماران واجد شرایط است.
تابش:
تابش پرانرژی برای کشتن سلول های سرطانی، کوچک شدن تومور قبل از عمل یا از بین بردن قطعات کوچکی از تومور که احتمال دارد پس از جراحی باقی مانده باشد استفاده می شود.
شیمی درمانی:
دارو که به صورت داخل وریدی تزریق یا از طریق دهان مصرف می شود، سلول های سرطانی را در سراسر بدن از بین می برد. شیمی درمانی کمکی یا شیمی درمانی پس از جراحی می تواند به کاهش خطر بازگشت سرطان پس از عمل کمک کند.
پیش آگهی سرطان سینوس
سرطان سینوس معمولاً در افراد مسن، ۵۵ سال و بالاتر تشخیص داده می شود. همچنین نژادها و جنسیت های خاص را بیشتر از سایرین مورد هدف قرار می دهد: افراد سفید پوست بسیار بیشتر از سیاه پوستان به سرطان سینوس مبتلا و مردان حدود دو برابر زنان مبتلا به سرطان سینوس تشخیص داده می شوند.
میزان زنده ماندن بستگی به نوع سرطان و مرحله آن در تشخیص دارد. پایگاه داده SEER (نظارت، اپیدمیولوژی، و نتایج نهایی)، که توسط موسسه ملی سرطان (NCI) نگهداری می شود. نشان داد که بقای پنج ساله مبتلایان به سرطان سینوس از ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ در صورتی که سرطان به صورت محلی تشخیص داده شود. ۸۲ درصد بوده است. ۵۲ در صورت یافتن منطقه ای و ۴۳ در صورت یافتن در مرحله ای دور، اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام را نشان می دهد. هرچه زودتر تشخیص داده و درمان را شروع کنید، احتمال اینکه سرطان را شکست دهید بیشتر است.