جراحی بینی برای درمان فرورفتگی | جراح بینی اصفهان | دکتر اصغر معمار زاده

جراحی بینی برای درمان فرورفتگی بعد از عمل

جراحی مجدد بینی برای درمان فرورفتگی آن

راه‌های متنوعی برای درمان فرورفتگی بینی بعد از عمل از طریق جراحی وجود دارد. شما باید به پزشک خود مراجعه کنید تا او با توجه به شرایط شما و ساختار بینی شما، روش مناسب را برای جراحی انتخاب کند.

  • جراحی پره‌های بیرونی بینی

در جراحی پره‌های بیرونی بینی، باید قسمت غضروفی بینی شما و گوشت‌های متصل به آن تقویت شوند. این غضروف مورد نیاز برای درمان فرورفتگی بینی، از قسمت‌های دیگر بدن شما مانند دنده و گوش یا بدن فرد اهدا کننده برداشته می‌شود. با انجام این عمل، غضروف بینی شما، توان لازم را برای نگه‌داری پره‌های بیرونی در حالت طبیعی خواهد داشت.

  • جراحی پره‌های درونی بینی

جراحی بینی برای قرار دادن غضروف، می‌تواند عملی باز یا بسته باشد تا در بین استخوان میانی بینی و دیواره‌های بالایی بینی قرار بگیرد و مانع از فرورفتگی پره‌های درونی بینی شود.

روش‌هایی دیگر برای جراحی فرورفتگی بینی

علاوه بر پیوند غضروف، روش دیگر برای درمان فرورفتگی بینی بعد از عمل جراحی، این است که پزشک معالج می‌تواند قسمت بیرونی تیغه‌ی بینی را عمل کند تا با بازتر کردن مجاری بینی، فضای بیشتری برای تنفس بیمار ایجاد کند.

روش دیگر برای درمان فرورفتگی بینی بعد از عمل، استفاده از بخیه است که از این طریق می‌شود ساختار پره‌های بینی را به سمت بالا و هم‌چنین بیرون سوق داد تا مجرای بینی برای تنفس آسان‌تر، باز شود. برای این منظور، بیشتر از بخیه‌های «پلی‌‌گلیکولیک اسید» استفاده می‌شود که جذبی هستند. پس از جذب بخیه‌ها، پره‌های بینی همان حالت طبیعی را حفظ خواهند کرد. بسته به شرایط بیمار، هم می‌شود از بخیه‌های جذبی استفاده کرد و هم از بخیه‌های غیرجذبی؛ که البته هر دو مورد، کاربرد مشابهی دارند.

عوارض احتمالی در جراحی فرورفتگی بینی

  • بی‌هوشی: بسته به نوع بی‌هوشی که پزشک معالج برای شما در نظر می‌گیرد، ممکن است بدن شما واکنش خاصی نشان بدهد. هرچند احتمال این اتفاق کم است، ولی لازم است که با متخصص بی‌هوشی در این مورد مشورت کنید.
  • عفونت: در موارد معدودی مشاهده شده که بیماران پس از عمل جراحی روی پره‌های بینی، دچار عفونت شده‌اند. پزشکان باید برای اطمینان از سلامت کافی بیمار برای عمل جراحی، از او بخواهند که آزمایش خون انجام بدهد. هم‌چنین پزشکان جراح باید از داروها و مکمل‌های لازم استفاده کنند تا مطمئن شوند که بیماران پس از عمل جراحی، دچار خون‌ریزی نشوند.
  • نیاز به جراحی مجدد: بسته به وضعیت بینی بیمار و پیچیدگی عمل، شاید لازم شود که عمل جراحی تکرار شود تا زیبایی بینی و کارکرد آن در وضعیت مطلوبی قرار بگیرد.
  • تأخیر در بهبود زخم جراحی: در برخی از بیماران که شرایط جسمانی سالمی ندارند، ممکن است دوره‌ی درمان، طولانی‌تر شود. چنین افرادی باید ملاحظات لازم را پیش از اقدام به عمل جراحی داشته باشند.
  • واکنش به مواد پانسمان: ممکن است که بدن شما به مواد به‌کاررفته در جراحی بینی و پانسمان پس از جراحی، واکنش نشان دهد. هرچند این نوع از عوارض جراحی نادر است، اما لازم است که شما درباره‌ی مواردی مانند حساسیت به برخی از چسب‌هایی که در پانسمان استفاده می‌شود، ‌ با پزشک معالج خود مشورت کنید.
صفحه اینستاگرام دکتر اصغر معمارزاده – جراح بینی اصفهانجراحی بینی برای درمان فرورفتگی | جراح بینی اصفهان | دکتر اصغر معمار زاده
  • تغییر حس بیمار نسبت به بینی خود: ممکن است برخی از بیماران پس از عمل جراحی، حس متفاوتی به بینی خود داشته باشند؛ مثل درد یا بی‌حسی. این مورد از عوارض جراحی بینی خیلی کم پیش می‌‌‌آید و اگر هم اتفاق بیفتد، ‌ مقطعی است و برطرف خواهد شد.
  • مسدود شدن مجرای تنفسی: هدف اصلی از جراحی برای درمان فرورفتگی بینی بعد از عمل، بهبود وضعیت تنفس بیمار است؛ اما گاهی پیش می‌آید که در برخی از بیماران، مجرای تنفسی در بینی پیوسته مسدود می‌شود یا این‌که این گرفتگی، مقطعی ولی پرتکرار است. این مورد احتمالاً ناشی از عمل‌کرد نامناسب در مراقبت‌های پس از عمل جراحی است و شاید به جراحی ثانویه نیاز بینجامد.
  • نیاز مداوم به دارو: در برخی از بیماران که به خاطر مشکلاتی مانند حساسیت مشکل تنفس‌شان کامل برطرف نمی‌شود، ‌ لازم است که استفاده از داروهایی مانند استروئیدها و اسپری‌ها ادامه پیدا کند.
  • ایجاد سوراخ در تیغه‌ی بینی: ممکن است گاهی پس از عمل جراحی فرورفتگی بینی، سوراخی در تیغه‌ی بینی پدید آید. این عارضه در بعضی از موارد مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ ولی گاهی باعث خون‌‌ریزی بینی و مشکلات تنفسی می‌شود که در چنین مواردی، فرد بیمار به جراحی ثانویه نیاز پیدا می‌کند.

معمولاً حدود یک هفته طول می‌کشد تا پس از جراحی مجدد بینی، به حالت طبیعی بازگردید.

مطالب مرتبط و پیشنهادی دکتر اصغر معمارزاده (جراح بینی اصفهان):

علت فرورفتگی بینی بعد از عمل بینی

جوش صورت بعد از عمل بینی (قسمت دوم)

عوارض نزدن چسب بعد عمل بینی

عوارض شنا بعد از عمل بینی

انواع روش های عمل بینی