درمان های خانگی ورم لوزه
۱. غرغره با آب نمک
غرغره کردن با آب نمک گرم صدها سال است که از درمان های گلود درد منجمله ورم لوزه هاست. آب نمک به عنوان یک راه حل ضد عفونی کننده خفیف عمل می کند و ممکن است در هنگام مبارزه با ویروس یا باکتری های منبع عفونت باعث تسکین دیواره های تحریک شده و متورم گلو شما شود. هنوز اثربخشی این درمان از نظر بالینی مشخص نشده است. برای تهیه این محلول آب نمک ۱/۴ تا ۱/۲ قاشق چایخوری نمک را در ۲۵۰ میلی لیتر آب گرم مخلوط کنید. قبل از غرغره کردن دمای آب را بررسی کنید تا مطمئن شوید خیلی گرم نیست.
۲. استراحت کافی
بدنی که به اندازه کافی استراحت کند در مقابل عفونت و درد مقاوم تر است و زودتر بهبود می یابد. ضروری است که هنگام ورم لوزه به اندازه کافی استراحت کنید. بدن شما در هنگام خواب ترمیم و دوباره انرژی می یابد. خودداری از استراحت مناسب و خوابیدن فقط باعث کندی روند بهبودی شما می شود.
۳. مصرف مایعات بیشتر
التهاب لوزه ها می تواند پوشش گلو شما را تحریک کرده و احساس خراشیدگی، زخم و درد را افزایش دهد. علاوه بر این لوزه های متورم می توانند بلع مایعات را کاهش دهند که این می تواند منجر به کم آبی بدن شود. مصرف مایعات برای روند بهبودی اساسی است. در واقع باید مایعات بیشتری از حد معمول مصرف کنید تا به بدنتان کمک کند تا با عفونت بهتر مبارزه کند.
علاوه بر این، شستشوی گلو ممکن است به کاهش خشکی، درد و سوزش ناشی از تورم لوزه ها کمک کند. بهتر است به جای مایعات سرد یا داغ به مایعات ولرم بچسبید. مصرف زیاد نوشیدنی های گرم یا سرد می تواند گلو شما را بیشتر تحریک کند و باید از آن خودداری کرد.
۴. غذای های نرم بخورید
لوزه های بزرگ شده عبور مواد غذایی را محدود کرده و بلعیدن را بطور قابل توجهی دشوار و دردناک می کند. بنابراین شاید برای شما بهتر باشد که غذاهای نرم بخورید که به راحتی از طریق گلو پایین می روند. غذاهای جامد یا سخت می توانند باعث تحریک بیشتر گلو درد شوند.
۵. غذا های سرد مصرف کنید
به بیماران مبتلا به التهاب لوزه ها اغلب توصیه می شود از غذاهای یخ زده مانند بستنی، پاپسیکل و آیسپاپ برای آرام کردن گلو تحریک شده خود استفاده کنند. با این وجود مصرف دسرهای سرد که حاوی مقدار زیادی قند است، می تواند مضر باشد. برای جلوگیری از هرگونه عارضه ای با پزشک خود مشورت کنید.
۶. سیگار نکشید
شما باید از سیگار کشیدن و مجاورت با دود خودداری کنید، زیرا استنشاق دود تنباکو می تواند عفونت را بدتر کند و بهبود را به تاخیر می اندازد.
۷. درمان های بدون نسخه را در نظر بگیرید
شما می توانید از بنزوکائین یا اسپری های دهانی برای رفع ناراحتی در گلو استفاده کنید. قرص های بنزوکائین برای کودکان توصیه نمی شود زیرا ممکن است سعی کنند قرص را ببلعند (این قرص مکیدنی است) که احتمال خفگی وجود دارد.
۸. مصرف عسل برای بهبود درد بعد از عمل
یک مطالعه تصادفی کنترل شده در سال ۲۰۱۳ که بر روی ۱۰۴ بیمار که تحت عمل لوزه قرار گرفته بودند انجام شد نشان داد که عسل در کاهش درد بعد از عمل و وابستگی بیمار به داروهای مسکن موثر است. علاوه بر این، عسل هیچ عارضه جانبی نداشته و تجویز منظم آن ایمن و مفید است.
تونسیلیت یا التهاب لوزه ها
دکتر اصغر معمارزاده
جراح بینی اصفهان
متخصص گوش و حلق و بینی
(پلاستیک بینی و صورت)
برای اطلاع از آدرس و ساعات کاری به بخش تماس با دکتر سایت مراجعه نمایید.
سوالات و نظرات خود را در بخش نظرات برای اقای دکتر ارسال نمایید: