رفع آلرژی با جراحی بینی چگونه است؟
رفع آلرژی با جراحی بینی
آلرژی یا حساسیت واکنش نامناسب سیستم ایمنی بدن به موارد حساسیتزای محیطی است. ممکن است آلرژی به صورت حساسیت فصلی و یا در تمام طول سال بروز پیدا کند. به طور کلی وقتی عامل خارجی مانند گرده گل یا دیگر مواد پخش شده در هوا، وارد بدن و مجاری تنفسی فرد میشود، سیستم ایمنی بدن او به شدت به این عوامل واکنش نشان میدهد. این واکنش ممکن است با مواردی همچون آبریزش شدید بینی و چشم، گرفتگی بینی، سوزش و خارش بینی، گلو و دهان و همچنین عطسه و سرفه مداوم همراه باشد.
حال این سوال پیش میآید که آیا رفع آلرژی با جراحی ممکن است؟ و یا عمل بینی چگونه به درمان عوارض آن کمک خواهد کرد؟
پیش از هر چیز باید توجه داشته باشید که آلرژی یا حساسیت به دلیل مشکلات ساختاری بینی به وجود نمیآید که با انجام عمل بینی رفع شود. با این حال در برخی مواقع انجام عمل بینی به کاهش عوارض و مشکلات آلرژی کمک میکند.
آیا جراحی بینی باعث رفع آلرژی می شود؟
در واقع با اصلاح مشکلات و ناهنجاریهای موجود در ساختار بینی، میتوان علائم آلرژی را کاهش داد و یا رفع کرد. با این حال عمل جراحی بینی یا رینوپلاستی تاثیر مثبت یا منفی روی خود بیماری حساسیت ندارد یعنی باعث بهبودی آلرژی بینی نمیشود. از سوی دیگر عمل بینی علائم حساسیت را نیز در بینی تشدید نمیکند.
یکی از نشانهها و عوارض شدید در بیماری آلرژی، گرفتگی و مسدود شدن بینی است. اگر کسی بخواهد با انجام عمل بینی این مشکل را رفع کند، حتما جراح باید پیش از عمل وضعیت مسیر تنفسی و عبور هوا را در بینی به دقت معاینه کند. در صورت نیاز ممکن است از رینومانومتری استفاده شود تا مشخص شود که پس از عمل بینی، تا چه اندازه مشکل انسداد بینی رفع خواهد شد. همچنین جراح تا اندازهای تشخیص خواهد داد که آیا احتمال بازگشت مشکل انسداد بینی بعد از رینوپلاستی وجود خواهد داشت یا خیر.
بنابر این جراحی بینی میتواند در کاهش مشکلات مبتلایان به آلرژی بینی موثر باشد اما بسته به شدت علائم حساسیت بهتر است پیش از عمل بینی، درمان با داروهای ضد حساسیت انجام شود. همچنین پیش از درمان آلرژی بهتر است با کمک پیشگیری، عوارض این بیماری را کاهش داد.
در برخی فصلهای سال مانند بهار که گلها گرده افشانی میکنند، باید پنجرههای خانه را بسته نگه داشت و تا جای ممکن کمتر در هوای آزاد قرار گرفت.
استفاده از ماسک فیلتردار نیز میتواند به کاهش این عوارض کمک کند.
ملافههای تختخواب باید به طور مرتب شست و شو و ضدعفونی شود.
پس از ارتباط با حیوانات و پرندگان، دستها به خوبی شسته شود.
در صورت تجویز پزشک از داروهایی مانند داروی ضد احتقان و آنتیهیستامین خوراکی استفاده شود. قطرهی چشم، اسپریهای مخصوص دهان و بینی و مواردی از این دست نیز در کاهش عوارض حساسیت موثر است.
داروهای ضد آبریزش و گرفتگی بینی با ایجاد انقباض در رگهای بینی باعث بهبود موقت گرفتگی بینی میشوند. این داروها به صورت خوراکی یا قطره بینی موجود هستند.
اسپریهای کورتونی برای بینی نیز یکی از درمانهای آلرژی بینی است که میتوان آن را بهصورت طولانی مدت استفاده کرد. استفاده از کورتون خوراکی نیز یکی از درمانهای موثر حساسیت است که باید به تشخیص و تجویز پزشک مصرف شود.
شستشوی مرتب و مداوم بینی با سرم نیز گرد و غبار و عوامل حساسیتزا را از داخل بینی خارج میکند و عوارض آلرژی را کاهش میدهد.
در برخی موارد ممکن است ایمنوتراپی نیز توسط پزشک تجویز شود. در این روش درمانی با افزایش مقاوت بدن در برابر ماده حساسیتزا، نشانهها و عوارض آلرژی به مرور زمان کاهش مییابد.