بررسی شکلهای مختلف وارد شدن ضربه به بینی
هنگام وارد شدن ضربه به بینی، اگر آسیبی به لایه میانی یا همان اسکلت بینی وارد شود، فرم بینی تغییر میکند و شخص نیاز به عمل جراحی زیبایی بینی خواهد داشت. جهت وارد شدن ضربه به بینی، در نوع شکستگی آن موثر است. معمولا دو نوع شکستگی وجود خواهد داشت: شکستگی کناری بینی و شکستگی روبروی بینی.
شکستگی کناری بینی:
شکستگی بینی از کنار، شایعترین نوع شکستگی است که به دلیل برخورد ضربه به ناحیه کناری بینی رخ میدهد. در این نوع شکستگی معمولا یک سمت بینی دچار فرورفتگی و سمت دیگر برآمده میشود. این نوع شکستگی ممکن است با انحراف تیغه میانی بینی یا انحراف نوک بینی و همچنین کج شدگی بینی همراه باشد.
در فرورفتگی بینی، ممکن است غضروفهای کناری بالایی یا پایینی دچار آسیب شده باشند. در چنین شرایطی رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی به رفع بد فرمی بینی کمک خواهد کرد. این آسیب به غضروفها ممکن است در کج شدن نوک بینی خودش را نشان دهد و یا در آسیب دیدگیهای شدیدتر، بینی دچار انحراف تیغه میانی شود.
در انحراف تیغه بینی، غضروفهای سپتوم که ورودیهای چپ و راست هوا را از هم جدا میکند، به یک سمت خم میشود و یا از حالت خط راست خارج میگردد؛ در این صورت ممکن است تیغه میانی بینی حالت حرف Z یا زیگزاگی پیدا کند. همچنین ممکن است ضربه به اندازهای شدید باشد که کل ساختار بینی را کج کند و بینی دچار چرخش شود. در چنین مواردی کج شدگی بینی رخ میدهد و کل استخوان و یا تیغه میانی بینی به یک سمت میچرخد.
دکتر اصغر معمارزاده جراح بینی اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
شکستگی روبروی بینی:
در شکستگی بینی از روبرو، ضربه مستقیم به بخش بالایی یا پل بینی خورده است. در این حالت معمولا پل بینی دچار شکستگی میشود و ممکن است دچار فرورفتگی شود. همچنین ایجاد قوز در بینی، افتادگی نوک بینی و البته انحراف در تیغه میانی بینی، از دیگر عوارض این نوع شکستگی است.
اگر ضربه روبرویی چندان شدید نباشد ممکن است تنها موجب ایجاد قوز در بالای بینی شود و روی پل بینی پلهای شکل بگیرد. این بد فرمی با عمل اصلاح قوز بینی قابل رفع است. همچنین ممکن است در ضربههای شدیدتر، استخوان و تیغه میانی بینی بشکند و به داخل برود. همچنین افتادگی و خم شدن نوک بینی نیز محتمل است.
اگر استخوان یا غضروفهای بینی از یک حدی بیشتر خورد شوند، ممکن است کنار هم قرار دادن تکههای استخوان برای جوش خوردن با دشواری همراه باشد ویا غضروفهای نوک بینی دیگر توانایی فرم بخشیدن به بینی را نداشته باشند. در چنین مواردی ممکن است نیاز باشد تا از یک بخش دیگر بدن فرد، استخوان و غضروف برداشته شود تا به بازسازی بینی کمک کند.