علت لوزه سوم چیست؟
علت لوزه سوم از ابتدای تولد وجود داشته و کودک تا سن ۳ تا ۵ سالگی نیز لوزه سوم خواهد داشت ولی در بیشتر موارد و طبیعتاً بعد از سن ۷ سالگی این لوزه شروع به کوچک و کوچک تر شدن کرده و بزرگسالان لوزه سومی نداشته یا اینکه بیش از حد کوچک شده است.
لوزه سوم در قسمتی که پشت حفره بینی را به گلو متصل می کند، قرار گرفته است. وظیفه لوزه سوم تولید آنتی بادی ها برای مبارزه با عفونت هایی است که از راه دهان وارد بدن می شوند. لوزه سوم در سالهای ابتدایی تولد کودک نقش بسیار مؤثری در محافظت از نوزاد در برابر عفونت ها خواهد داشت. این بافت محافظتی در پشت گلو، باکتری ها و ویروس هایی که از طریق بینی و دهان وارد بدن نوزاد می شوند را به دام انداخته و مانع ورود آنها به بخش های مهم تر بدن می شود.
حال در صورتی که عفونت سعی در ورود به بدن نوزاد داشته باشد و توسط لوزه سوم به دام بیافتد، لوزه سوم بزرگ شده و بعد از فروکش کردن عفونت، به اندازه طبیعی خودش باز می گردد. البته در بعضی از موارد حتی بعد از برطرف شدن عفونت هم لوزه سوم در حالت بزرگ شده خودش باقی مانده و ابعادش هیچ تغییر نمی کند. البته بزرگ شدن لوزه سوم فقط به خاطر عفونت نبوده و گاهی اوقات آلرژی های فصلی نیز می تواند یکی از علت های تورم و بزرگ شدن لوزه سوم باشد. حتی در بعضی از موارد ، کودکان با لوزه سوم بزرگ به دنیا می آیند که مشکلی مادر زادی بوده و خوشبختانه قابل درمان است.
علائم بزرگی لوزه سوم
بزرگ شدن بیش از حد لوزه سوم می تواند علائم زیادی داشته باشد به عنوان مثال:
- بینی گرفته و مشکل تنفسی
- مشکلات خواب
- خر و پف کردن
- گلو درد
- مشکل در بلع غذا
- برجسته شدن غدد گلو
- مشکل برای تنفس از بینی
- عفونت گوش میانی
- خشکی دهان و ترک ترک شدن لب ها (به علت مشکلات تنفسی)
- وقفه تنفسی در خواب (متوقف شدن تنفس در زمان خواب)
دکتر اصغر معمار زاده
جراح بینی اصفهان
جهت دریافت اطلاعات بیشتر به بخش تماس با دکتر مراجعه فرمایید.
جهت مشاهده پیج اینستاگرام دکتر اصغر معمارزاده کلیک کنید.