عوارض جراحی بینی در دراز مدت
Category : مطالب آموزشی جراح بینی اصفهان
آشنایی با عوارض جراحی بینی در دراز مدت
یکی از شایع ترین عوارض عمل بینی به این موضوع بر میگردد که بیمار بینی جدید خود را دوست ندارد. به عنوان مثال، پس از یک جراحی ناموفق، ممکن است بینی بیش از حد دارای برآمدگی شده باشد یا ناهنجاری های مختلف ظاهری در نوک بینی پیش آمده باشد. یا این که بینی ممکن است غیرطبیعی به نظر برسد. و باعث شود بیمار هر بار که در آینه نگاه می کند احساس خوشایندی نداشته باشد.
در بسیاری از این موارد، تنها راه حل انجام یک روش پیچیده با استفاده از پیوند غضروف است. بینی بسیار ظریف و پیچیده است. و یک تصمیم نادرست ممکن است هرگز یک عمل بینی “نادرست” را اصلاح نکند، پس در زمینه انتخاب پزشک خود باید بسیار دقت کنید.
انواع عوارض عمل بینی
عوارض عمل جراحی بینی را می توان به دو دسته تقسیم نمود :
- دسته اول عوارضی است كه در عملكرد بینی به وجود میآید و مهمترین آن به عبارتی عارضه های تنفسی است . وقتی كه بینی عمل می گردد معبر عبور هوا تنگ تر میشود. و فرد ناچار می گردد همیشه از دهان خود نفس بكشد. و همین موضوع دلیلی برای صدای تو دماغی می شود. و به خاطر مشكلات چسبندگی بینی بایستی به صورت مداوم ترشحات بینی را بگیرند.
- دسته دوم به ظاهر بینی برمی گردد. این عارضه ها نیز به خاطر كم برداشتن یا زیاد برداشه شدن بافت های بینی به وجود میآید. احتمالا در فعالیت جراحی پرده های بینی بیش تر از حد كوچك شدند. یا این که غضروفهای نوك بینی بیش تر از حد كم شود كه منجر به ایجاد چالهای عمیق شود. اما در صورتی که جای بخیه ها هم تا بالا امتداد پیدا كرده باشد، ممكن است ظاهری به بینی بدهد كه تصنعی و مصنوعی به نظر رسد.
تجربه نشان داده اكثر بیماران دوست ندارند بینی شان تصنعی به نظر رسد چون یك بینی طبیعی بزرگ در جامعه ما قابل پذیرش تر از یك بینی جراحی كوچك شدهاست. از این رو در جراحی بینی می بایست همواره حداقل دستكاری صورت بپذیرد. و برای از بین رفتن دلایل هم بایستی برداشتن بافتها به حداقل ممكن رسد.
رایج ترین عوارض عمل جراحی بینی
خونریزی و عفونت
هر زمان که عمل جراحی انجام می دهید، این احتمال وجود دارد که خونریزی شدید یا عفونت جدی را تجربه کنید. خوشبختانه، اقداماتی وجود دارد که جراح شما می تواند این خطرات را به حداقل برساند و سلامت شما را تضمین کند.
به عنوان مثال، ممکن است پزشک جراح از شما بخواهد تا دو هفته کامل قبل از عمل، استفاده از داروها، مکمل ها و داروهای ضد التهابی را که ممکن است خطر خونریزی شما را افزایش دهند. متوقف کنید. برای جلوگیری از عفونت، از شما می خواهد که یک هفته قبل از عمل جراحی، از یک کرم آنتی بیوتیک قوی در بینی خود استفاده کنید.
علاوه بر این موارد، پزشک آنتیبیوتیکها را در زمان و بعد از جراحی تجویز میکند. و همچنین دستورالعملهای دقیق مراقبتهای بعد از عمل را به شما ارائه میکند که با بهبودی بینی، شما را ایمن و سالم نگه میدارد.
مشکلات تنفسی
این یکی از مهم ترین عوارض عمل بینی است. در اکثر جراحی های زیبایی به کوچک تر شدن بینی نیاز هست. همین موضوع می تواند اغلب به کاهش عملکرد بینی منجر شود چرا که ساختار بینی ضعیف و شکننده شده. و از این رو با گذشت زمان مجرای بینی با مشکلاتی همراه شده. و منجر به تنفس ضعیف در فرد می شود. این مشکل ممکن است به صورت خروپف، سخت ورزش کردن و مشکل در خواب ظاهر شود.
پزشک معمولا برای جلوگیری از این مشکلات در بیماران، از عمل ترمیمی بینی به جای کاهشی یا برداشتن غضروف استفاده می کند. این روش بینی را جذابتر میکند اما جراح هیچ زمان این کار را به بهای یکپارچگی ساختار بینی انجام نمیدهد. او این کار را با داشتن محافظهکاری در مکانهایی که به آن واقعا نیاز هست. و با استفاده از پیوند غضروف در جایی که ضعف را پیشبینی میکند. انجام می دهد. با این کار نه تنها تنفس شما تغییر نمی کند. بلکه در بسیاری از موارد ساختار حیاتی بینی را بهبود می بخشد تا تنفس شما پس از جراحی بهبود یابد.
به جا ماندن اسکار یا جای زخم
دو روش برای انجام جراحی بینی وجود دارد : عمل جراحی بینی به روش بسته و باز
روش اول روش بسته است که شامل ایجاد برش فقط در داخل بینی است. روش دوم، روش باز است، که برش های جزئی را در قسمت بیرونی ساختار بینی، در امتداد پوستی که سوراخ های چپ و راست بینی را به هم متصل می کند، ایجاد می کند.
در هر دو مورد، اسکار یا جای زخم هرچند ضعیف می تواند منجر به عوارض عمل بینی شود. به عنوان مثال، بافت اسکار تهاجمی در داخل بینی میتواند حجیم شود. که منجر به نامنظم شدن کانتور بینی خواهد شد. اسکارهای قابل مشاهده و نامطلوب خارج از بینی می تواند ظاهر کلی بینی شما را تحت تاثیر قرار داده و مشخص می شود که عمل بینی انجام شده است.
جراحان به خوبی میدانتد که بیماران چقدر نگران زخمهای پس از جراحی زیبایی بینی هستند. و تمام تلاش خود را میکنند تا مطمئن شوند که زخم های کوچک، به خوبی بهبود یافته اند به این ترتیب، جراح شخصاً تمام برش هایی که خود بر روی بینی ایجاد کرده را می بندد تا اطمینان حاصل شود که بیمار با بهترین نتیجه ممکن تحت عمل قرار گرفته است.
دکتر اصغر معمارزاده جراح بینی اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
ایجاد سوراخ در سپتوم یا تیغه بینی
تیغه بینی دیواره ای است که راه های هوایی چپ و راست بینی را از هم جدا می کند. در موارد نادر، این دیواره ممکن است در حین جراحی بینی سوراخ شود. و باعث فشار بینی، صدای سوت هنگام تنفس، ترشحات خونی، پوسته پوسته شدن، مشکل در تنفس، ناراحتی و به طور بالقوه تخریب ساختار بینی با گذشت زمان شود.
اینکه آیا این عارضه برای شما اتفاق بیفتد یا نه، کاملاً در دست جراح شما است. به همین دلیل است که انتخاب درست پزشک جراح بسیار مهم است.
عواقب بی توجهی به عوارض عمل بینی
مشکل در عملکردهای حیاتی بینی عواقب ناگواری در سلامت و معاش اشخاص و جامعه برجای خواهد گذاشت. تنفس، حیاتیترین عملکرد زندگی است که نتیجه آن انتقال اکسیژن به بافتهای بدن است. بیحالی، خوابآلودگی، کسالت، بیحوصلگی و عصبی بودن احتمال دارد در اثر اختلال تنفسی پدید آید. همچنین محرومیت از تنفس بینی، کم آبی مجاری تنفسی و ضعف سیستم دفاعی را بهدنبال خواهد داشت.
گرفتگی بینی پس از عمل اکثر اوقات منجر به پیدایش مشکلاتی در بقیه ساختمانهای متعلق نظیر درد سینوسی , سردرد یا این که احساس پری , سنگینی و فشار در ناحیه سر و صورت میشود . اختلال بویایی، حس آنفولانزا طولانی، خرخر و مشکلات تنفسی حین خواب از دیگر علامتهای عوارض عمل بینی است.
مطالب پیشنهادی:
مدت جوش خوردن استخوان بینی بعد از عمل