عوامل تشدید کننده جای بخیه بعد از عمل بینی چیست؟
عوامل متعددی میتواند باعث شود تا از بین بردن اسکار بعد از جراحی بینی سخت و یا در موارد نادر، غیرممکن شود. برای مثال، در صورتیکه جراح در روش جراحی بینی باز، شکاف را به درستی و با ظرافت کامل ایجاد نکند، ممکن است آثار نامطلوب به جامانده از آن مشهود بوده و خاطر بیمار را آزرده کند. با اینحال، به غیر از تخصص جراح، موارد دیگری نیز بر میزان جای بخیه بعد از عمل بینی تاثیر دارد که مهمترین آنها به شرح زیر است:
مصرف دخانیات
مصرف دخانیات شامل قلیان، سیگار و… میتواند روند ترمیم زخم و جای بخیه را آهسته کند. بدن، برای ترمیم جای زخم و اسکار ایجادشده به اکسیژن نیاز دارد و کمبود اکسیژن در بدن افرادی که دخانیات مصرف میکنند، ممکن است باعث شود تا روند درمانی این افراد طولانی شود. پزشکان به بیمارانی که میخواهند جراحی زیبایی بینی را انجام دهند، توصیه میکنند تا ۲ هفته پیش از عمل و ۳ هفته پس از عمل از مصرف دخانیات خودداری کنند تا روند ترمیم زخم ایجادشده تسریع شود.
حساسیتهای پوستی
ممکن است پوست شما به داروهای استفادهشده واکنش نشان داده و باعث سوزش، خارش و ایجاد التهاب شود. چنانچه نسبت به این موضوع بیتفاوت باشید. ممکن است اسکار ایجاد شده به مراتب بزرگتر باشد. بهتر است در صورت بروز هر گونه عارضه آلرژیک سریعا پزشک خود را در جریان قرار داده و از داروها و نسخههای تجویزشده استفاده کنید.
نور آفتاب
تابش نور خورشید میتواند باعث وخیمتر شدن جای بخیه بعد از عمل بینی شود. نور آفتاب ممکن است بافت اسکار را تیره کرده و سبب شود تا در چهره شما بیشتر خودنمایی کند. بهتر است به توصیههای پزشک خود در این زمینه گوش کنید. فراموش نکنید استفاده از هر گونه داروی ضدآفتاب منوط به دستور پزشک جراح شماست.
عفونت
در صورت بروز عفونت در محل برش، بهتر است هر چه سریعتر جراح خود را مطلع کنید. هر چند بروز مقدار خفیفی التهاب در محل جراحی طبیعی است، اما خوب است جراح از تمامی شرایط و احوال شما مطلع باشد تا در صورت تشدید عفونت، بتواند تصمیمات لازم را اتخاذ کند. عفونت ممکن است به خودی خود باعث بدتر شدن جای بخیه نشود، اما میتواند بهبود زخم را به تعویق بیندازد.
دکتر اصغر معمارزاده جراح بینی اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
سن بیمار
مسلما هیچکس انتظار ندارد با همان سرعتی که زخمهای یک جوان ۲۰ ساله بهبود مییابد. زخم مادربزرگش نیز بهبود یابد! قابلیت بهبودی زخم با افزایش سن کاهش مییابد. با اینحال مواردی که عمدتا شامل سبک زندگی بیمار است، شامل تغذیه، خواب کافی، عدم استرس و استفاده از دخانیات و… ممکن است باعث شود تا روند درمان بیمار سرعت پیدا کند.