چه کسانی باید به دنبال درمان سرطان پوست باشند

سرطان پوست، شایع‌ترین نوع سرطان در کشور ماست. سالانه بیش از ۲۰۰۰۰۰ مورد جدید سرطان گزارش می‌شوند که سرعت رشد سرطان پوست در بین آن‌ها، بیشتر از بقیه است. با اینکه ممکن است سرطان پوست در هر نقطه‌ای از بدن ایجاد شود، بیش از ۸۰ درصد این مدل سرطان، بر روی صورت، سر و گردن بروز کرده و می‌توانند خطرناک باشند.

چه کسانی باید به دنبال درمان سرطان پوست باشند

افرادی که علائم سرطان پوست در آن‌ها تشخیص داده ‌شده است می‌توانند برای درمان عارضه‌ی خود اقدام کنند. بیشتر این بیماران به متخصص پوست مراجعه کرده و احتمالاً عمل نمونه‌برداری برای تشخیص نوع سرطان نیز در آن‌ها انجام ‌شده است. این افراد می‌توانند برای برداشتن غده‌ی سرطانی از درون پوست، به یک جراح پلاستیک مراجعه کنند.

معمولاً افرادی با مشخصات زیر می‌توانند برای درمان در نظر گرفته شوند:

  • سرطان سلول‌های بازال
  • سرطان سلول‌های فلسی
  • ملانوم
  • خال‌های غیرعادی که به نظر متخصص پوست، نگران‌کننده‌اند.
  • ضایعه‌های پوستی مشکوک که توسط متخصص پوست مشخص‌شده‌اند.

زمانی که غده‌ی سرطانی برداشته شد، پوست التیام‌یافته باید شبیه پوست اطراف خود باشد تا بتواند ظاهری طبیعی و مناسب را ایجاد کند. برای موارد شدیدتر سرطان پوست، ممکن است برای از بین بردن کامل رد بیماری، انجام یک عمل جراحی به نام عمل ماز (mohs) لازم باشد.

تشخیص و درمان سرطان پوست

n1

هدف از انجام یک نمونه‌برداری خارجی، تشخیص و درمان سرطان پوست می‌باشد. این عمل معمولاً تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. برای انجام نمونه‌برداری خارجی، پزشک غده‌ی سرطانی و لایه‌ای از بافت‌های سالم اطراف آن را جدا کرده و سپس این لایه از بافت را به‌دقت در زیر میکروسکوپ تحت بررسی قرار می‌دهد. این کار برای اطمینان از عدم وجود سلول‌های سرطانی و جدا شدن مقدار کافی بافت انجام می‌شود. انجام دوباره‌ی عمل جراحی پس‌ از انجام نمونه‌برداری امری غیرعادی نبوده و به ‌منظور اطمینان از برداشته شدن میزان کافی بافت‌های سالم اطراف غده‌ی سرطانی انجام می‌شود.