کوچک کردن پره های بینی
بینی نقش بسیار مهمی در زیبایی و جذابیت صورت فرد دارد به همین علت ساختار نامناسب پره های بینی، یکی از مشکلاتی می باشد که در زیبایی صورت تاثیر به سزایی می گذارد. گشاد یا بزرگ بودن پره های بینی مشکلی است که موجب می شود بیشتر افرادی که دچار آن هستند اقدام به جراحی کوچک کردن پره های بینی کنند.
در شکل استاندارد صورت، پهنای بینی از نمای روبه رو باید برابر فاصله دوتا چشم از هم باشد. کوچک بودن بینی نیز گاهی به زیبایی آن می افزاید. زمانی که پهنای بینی فرد بیشتر از فاصله چشمانش باشد، به عمل کوچک کردن پره های بینی نیاز پیدا خواهد کرد.
انواع عمل پره بینی:
۱٫عمل کوچک کردن پره های بینی به صورت سرپایی:
در این روش جراح برای کوچک کردن پره های بینی برش هایی را در بغل پره های بینی انجام می دهد و پره های بینی را کوچک
میکند .
۲٫برش در پره بینی: برش در پره های بینی به دو روش انجام می گیرد:
در روش اول جراح برش را بر روی چین کنار پره های بینی ایجاد می کند. در این روش خط برش مشخص نمی باشد، اما امکان دارد در زیبایی انحنای بینی نسبت به صورت تاثیر منفی بگذارد و باعث ایجاد جوش در ناحیه چین صورت شود.
روش دوم به گونه ای صورت می گیرد که برش یک میلی متر بالاتر از چین کنار پره های بینی زده می شود. این روش تاثیری در انحنای بینی نسبت به صورت نمی گذارد اما امکان دارد خط برش مشخص باشد و این نکته را باید مورد توجه قرار داد که در افرادی که پوست تیره ای دارند محل خط برش مشخص تر می باشد.
۳٫بخیه زدن پره بینی :
نحوه بخیه زدن پره های بینی باید به گونه ای انجام شود که باعث ایجاد مشکلاتی مانند گوشت اضافه و اسکار بعد از جراحی نشود.
عوامل تاثیر گذار بر روند بهبودبی بخیه :
- خط بخیه که پررنگ نباشد و در کمترین زمان بهبود یابد.
- نرم بودن ,رنگ وضخامت پوست فرد
- مراقبتهای بعد از بخیه زدن پره های بینی
مشکلات ناشی از کوچک کردن بیش از حد پره های بینی:
در صورتی که پره های بینی بیش از حد طی جراحی کوچک شوند فرد را با مشکلاتی نظیر اختلال در تنفس ایجاد می کند. ممکن است پره های بینی یا ساختار نگهدارنده بینی فرد ضعیف باشد و جراح از روش های تقویت و نگهدارنده درحین جراحی استفاده نکرده است. در این صورت نیاز به جراحی مجدد برای ترمیم و بزرگ کردن پره های بینی می باشد.
مراقبت های بعد از جراحی:
۱٫مراقبت از زخم به منظور جلوگیری از بروز عفونت در روز های اولیه دارای اهمیت بالایی می باشد همانطور که گفته شده برای کوچک کردن پره های بینی برش هایی در پره های بینی زده می شود و سپس بخیه زده می شود.
۲٫تا جایی که ممکن است از مصرف غذاهای پر نمک بعد از جراحی پره های بینی جلوگیری نمایید، زیرا مصرف مواد غذایی پر نمک باعث افزایش تورم می شود . مصرف آب آناناس تازه در روز های اولیه بعد از جراحی بسیار توصیه می شود.
۳٫بعلت برش های زده شده در پره های بینی مشاهده کمی تورم و کبودی در کناره های بینی طبیعی است، استفاده روزانه کمپرس یخ به مدت ۳ روز در کاهش این تورمات کمک بسیار شایانی می کند.
۴٫خودداری از لمس کردن پره های بینی و فشار آوردن به آن
۵٫اجتناب از انجام کارها و ورزش های سنگين
عوارض جراحی کوچک کردن پره های بینی :
۱٫اگر جراح از تکنیک مناسب برای بستن زخم استفاده کند، بعید است که جای زخم یا شکاف باقی بماند. جای زخم آشکار را می توان ۸ هفته پس از عمل به روش درم از بین برد یا پوست آسیب دیده را از جدا کرد.چنانچه سوراخ های بینی نامتقارن باشد، غیرممکن است که بتوان آنها را کاملاً متقارن و بدون عیب و نقص کرد.
۲٫تنگی سوراخ بینی یکی از اشتباهات جراحی کوچک کردن پره بینی است.
۳٫اگر برش به روش صحیح ایجاد نشود، چین پره بینی از بین خواهد رفت. مشکل بتوان در عمل ترمیمی دوباره مرز طبیعی را ایجاد کرد.
تورم پره های بینی بعد از جراحی:
تورم پره های بینی بعد از جراحی کوچک کردن پره های بینی امری عادی بوده و نگران کننده نیست. و احتمال دارد درناحیه بینی کبودی نیز مشاهده شود. تورم پره های بینی چند ماه بعد از جراحی رفع خواهد شد.
استفاده از کمپرس یخ می تواند ورم پره های بینی را کاهش دهد.
علت بزرگی پره های بینی بعد از جراحی:
پس از جراحی، پره های بینی به دلیل تورم در این ناحیه همچنان بزرگتر از حد انتظار مشاهده می شوند. نتیجه نهایی جراحی کوچک کردن پره های بینی پس از گذشت چند ماه نمایان می شود. با گذشت زمان مقدار ورم بینی کمتر شده و پره های بینی کوچکتر می شوند.