بررسی تاثیر بارداری بر بینی جراحی شده
Category : مطالب آموزشی جراح بینی اصفهان
تاثیر بارداری بر بینی جراحی شده
بدن خانمها هنگام بارداری، تغییرات بسیاری را تجربه میکند. برای مثال تجمع آب و دیگر تغییرات بیولوژیکی در بافتهای بدن و صورت، در بینی فرد نیز تغییرات ظاهری یا ساختاری بهوجود خواهد آورد از جمله تورم بینی، ضخیم شدن مخاط و دیوارهی بینی، تراکم در بافتهای بینی و حفرههای سینوسی. همهی این موارد ممکن است برای بینی که به تازگی عمل جراحی شده و هنوز به حالت عادی خود بازنگشته است، مشکلاتی را ایجاد کند.
البته نتایج عمل بینی شما در دوران بارداری باقی خواهد ماند و تنها ورم بینی، مانع از دیدن آن میشود. برای مثال اندازه و فرم غضروفهای بینی در دوران بارداری تغییر نمیکند. با این حال به وجود آمدن مشکلاتی مانند تنگی نفس میتواند دوران بارداری شما را آزار دهنده کند.
چقدر پس از عمل بینی میشود باردار شد؟
فرایند بهبودی بینی طولانی و زمانبر است. با این حال در هر فرد متفاوت خواهد بود. معمولا دو ماه پس از انجام عمل بینی میتوان باردار شد. در این مدت زخمها بهبود پیدا کردهاند و غضروفها و ساختار بینی نیز مستحکم شده است. با این حال بهتر است یک سال صبر کرد تا تمامی ورم بینی از بین برود. به این ترتیب فرم و ساختار نهایی بینی مشخص میشود.
از سوی دیگر گاهی نیاز خواهد بود که عملهایی مانند بالا بردن نوک بینی، پس از عمل اصلی جراحی بینی انجام شود تا نتیجه نهایی را بهبود داد. در چنین مواردی، اگر فرد باردار شده باشد، داروهای بیحسی یا بیهوشی ممکن است بر جنین در رحم مادر آسیب برساند. به همین دلیل بهتر است تا رسیدن به نتیجه نهایی عمل بینی صبر کرد و باردار نشد.
جراحی بینی پس از بارداری و زایمان
چند ماه پس از بارداری و با رسیدن به یک آرامش و وضعیت پایدار در بدن مادر، شرایط عمل بینی فراهم خواهد بود. با این حال در دوران شیردهی باید توجه کرد که آسیبی به کودک نرسد. داروهایی که ممکن است پزشک تجویز کند و یا مواد بیحسی و بیهوشی تا ۱۲ ساعت پس از مصرف در شیر مادر باقی میماند. به همین دلیل از چند روز پیش از جراحی باید شیر مادر برای کودک ذخیره شود.
همچنین تا چند روز پس از جراحی نیز نباید به کودک شیر داد. برای مثال برای کاهش درد پس از جراحی بینی ممکن است داروهای مسکن تجویز شود. همچنین تجویز آنتیبیوتکی برای جلوگیری از عفونت زخمها نیز بسیار معمول است. در چنین شرایطی بهتر است به کودک شیر داده نشود.
از انجایی که معمولا خانمهای جوان بیشتر به عمل بینی تمایل دارند، ممکن است این جراحی با اولین زایمان آنها نیز همزمان شود. مادر شدن برای اولین بار تجربهی شگفتآوری است که معمولا توصیه نمیشود با انجام یک عمل جراحی و استرس دوران بهبودی، آن را تحت تاثیر قرار داد. همچنین این استرس و نگرانی ممکن است از طریق شیر مادر، به کودک نیز منتقل شود.
دکتر اصغر معمارزاده جراح بینی اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
عمل بینی در زمان بارداری:
همان طور که گفته شد، هرگونه جراحی زیبایی و عمل بینی در دوران بارداری ممنوع است. معمولا جراح زیبایی پیش از انجام عمل بینی، یک آزمایش بارداری نیز برای خانمها تجویز میکند تا از این موضوع مطمئن شود. چرا که به هیچ وجه در این دوران عمل بینی انجام نمیشود.
تاثیر عمل بینی بر شیردهی:
مهمترین ریسک، ورود داروهای بیهوشی از طریق شیر مادر به بدن کودک است. همچنین داروهای آرامبخش و مسکن نیز باید با احتایط و نظر پزشک مصرف شود. به همین دلیل ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از جراحی نباید به کودک خود شیر بدهید.
ترمیم اسکار یا زخمهای عمل بینی:
بهبود زخمهای عمل بینی به عوامل بسیاری بستگی دارد و میتوان با انجام برخی درمانا یا مصرف برخی داروها، این بهبودی را با سرعت بیشتری به دست آورد. با این حال در دوران بارداری یا شیردهی ممکن است این موارد برای کودک مشکلاتی را ایجاد کند. به همین دلیل باید صبر کرد تا کودک به دنیا بیاید و به یک رشد مناسب برسد.