جراحی بینی در بارداری
جراحی بینی در بارداری
زیبایی و جوانی یک از مسائل مهم برای افراد می باشد. هر کسی سعی دارد به گونه ای زیبا و جذاب باشد. جراحی بینی یکی از راه های زیبا جلوه دادن انسان است که در هر سنی تمایل به انجام آن دارند. هدف شما از انجام جراحی بینی رسیدن به یک چهره تازه و متفاوت با چهره قبلیتان است و هیچ کس دوست ندارد بعد از انجام عمل به آنچه که دوست دارد نرسد. بینی یکی از مهم ترین اعضای بدن است که کوچکترین اختلال برای این عضو می تواند مشکل ساز باشد. بسیاری از خانم هایی که متقاضی جراح بینی می باشند این سوال برایشان پیش می آید که جراحی بینی در بارداری توصیه می شود یا نه ؟ در اصل برای خانمی که باردار است جراحی بینی ممنوع می باشد ، خود جراحی بینی به جنین آسیبی وارد نمی کند در واقع داروهایی که برای بیهوشی استفاده می شود برای جنین ضرر دارد.
آیا جراحی بینی در بارداری توصیه می شود؟
در حین بارداری هرگونه عمل جراحی بینی ممنوع می باشد. و مراجعه کنندگان در صورتی که نسبت به بارداری خود مطمئن نیستند باید تست قبل از عمل انجام دهند در صورت منفی بودن آن می توان نوبت عمل گرفت. بهتر است حداقل دو ماه از زایمان گذشته باشد. و بعد از آن جراحی بینی انجام داد. بنا بر این جراحی بینی در بارداری توصیه نمی شود. فرد متقاضی عمل جراحی بینی باید مطلع باشد که داروهای بیهوشی آسیب جدی به جنین میزند که قابل جبران نیست.
چرا جراحی بینی در بارداری مضر است؟
این موضوع که چرا نمی توان و نباید در دوران بارداری اقدام به جراحی بینی کرد از مهم ترین موضوعات برای خانم هایی ست که علاقه و اشتیاق فراوان به این جراحی دارند و نمی توانند چندین ماه صبر کنند.موضوع بسیار مهم این است که کوچک ترین عوامل موثر در حالات مادر می تواند تاثیری مستقیم بر جنین داشته باشد.
نه تنها تغذیه بلکه کوچکترین قرص و دارویی که بدون تجویز و مشورت متخصص مصرف شود برای مادر و بخصوص جنین مضر است. در جراحی بینی هم موضوع به همین شکل است.
با توجه به اینکه برای جراحی بینی باید فرد به صورت کامل بیهوش شده تا بتوان عمل بینی را انجام داد. و این بیهوشی به کمک مواد و داروهای مختلف انجام می شود نمی توان از تاثیرات آن بر جنین جلوگیری نمود. چنین داروهایی می توانند بیشتر از خودِ مادر بر روی جنینی که در رحم در حال شکل گیری ست تاثیر منفی داشته باشند.
بنا بر تمامی این دلایل بهتر است جراحی بینی در بارداری به هیچ عنوان انجام نشده و آن را به ۲ ماه بعد از وضع حمل موکول کرد.همچنین چنانچه تصمیم به جراحی بینی قبل از بارداری دارید می بایستی پس از جراحی بینی، دو ماه صبر کرده سپس اقدام به بارداری کنید.
در مواردی که فرد دچار تنگی یا انحراف بینی و به دنبال آن مشکل در تنفس است. و بیشتر به این دلیل خواستار عمل بینی است، مشورت و راهنمایی گرفتن از یک پزشک حاذق میتواند کمک بزرگی به تصمیم گیری در این مورد نماید.
عمل جراحی قبل از بارداری
فرد در حین جراحی و پس از آن استرس زیادی را تحمل میکند و نیاز به مراقبت خواهد داشت. جراحی زیبایی بینی هر چه سنگینتر باشد مطمئنا دوران نقاهت بیشتری خواهد داشت. مادر باید از نظر روحی و توان چسمی آمادگی پذیرش و نگهداری از جنین را داشته باشد. بنابراین مناسبترین فاصله زمانی بین جراحی بینی و بارداری ۶ ماه توصبه می شود.
همچنین ممکن است در دروان نقاهت پس از عمل جراحی بینی برای کاهش درد نیاز به مصرف مسکنها داشته باشید. که در زمان بارداری مصرف هرگونه دارویی برای حفظ سلامت جنین با محدودیت روبرو است.
اگر پس از مدت کوتاهی بعد از جراحی بارداری رخ دهد پف و تورم زیادی که به طور معمول در زمان بارداری بدن رخ میدهد. بر شکل ظاهری بینی نیز تاثیر میگذارد که البته طبیعی است. و بعد از زایمان به خودی خود خوب خواهد شد. ممکن است تورم بیش از حد مشکلاتی در تنفس بوجود بیاورد که در این مواقع مراجعه به پزشک ضروری است.