عفونت بعد از جراحی بینی
Category : جراح بینی مطالب آموزشی جراح بینی اصفهان
در این مقاله دکتر اصغر معمار زاده سعی دارد که راجع به عفونت بعد از جراحی بینی و عوامل به وجود آورنده آن و روش های دفع کردن آن مطالبی را به شما ارائه بدهد پس تا آخر این مطالب با ما همراه باشید.
عفونت کردن بینی بعد از جراحی
اغلب خطر بروز عفونت پس از جراحی زیبایی بینی وجود دارد . اگر که شما به توصیههای جراحتان به دقت عمل نکنید احتمال دارد که درون سوراخ بینی و یا محل بخیههای جراحی دچار عفونت شود . عفونت کردن علاوه بر ایجاد بوی بد باعث به خطر افتادن سلامتی شما می شود . همچنین عفونت بینی روند بهبود جای زخم را کاهش می دهد و ممکن است نتایج عمل بینی را نیز تحت تاثیر قرار دهد . وارد شدن آلودگی هایی همچون آب آلوده به میکروب و توجه نکردن به بهداشت فردی خود و پاکیزگی محیط احتمال بروز عفونت بعد از عمل بینی را افزایش میدهد . و اگر محیطی که جراحی بینی در آن انجام شده و یا وسایلی که در عمل جراحی بینی بهکار گرفته شده است ، همگی باید کاملا استریل بوده باشند . به همین دلیل به شما توصیه می کنیم تا برای انجام عملهای جراحی زیبایی به جراح قابل اعتماد همچون فوق تخصص جراحی پلاستیک مراجعه کنید و عمل خود را در مراکز درمانی معتبر انجام دهید.
راه های دفع کردن عفونت
تمیز کردن درون سوراخهای بینی و ضدعفونی کردن درون بینی با اسپریهای مخصوص و شست و شو به رفع عفونت و کاهش بوی بد بینی کمک میکند . اگر که چرک یا خون و یا عوامل دیگر درون بینی باقی بماند مخاط بینی عفونی میشود که با سوزش و درد درون بینی همراه می باشد و احتمال دارد که میکروبها از طریق زخمهای بینی ، به زیر پوست و حتی خون راه پیدا کند در چنین مواردی برای شما مصرف دارو توصیه میشود.
تمیز و پاک کردن بینی
شما برای شست و شوی کردن بینی که جراحی شده باید یک تا دو هفته صبوری کنید جای بخیه ها و عمل در این مدت نباید که خیس شوند پس از این اتمام این دوره گوش پاک کن را با سرم آب نمک مرطوب کنید و درون سوراخهای بینی را تمیز کنید نباید گوش پاک کن را بیش از حد وارد سوراخ بینی کنید مراقب باشید که لخته های خون و چرک را به بالا فشار ندهید . شما سعی کنید تنها آلودگی بخشهای پایینی سوراخهای بینی خود را با گوش پاک کن خارج کنید. ترشحات بینی آرام آرام آلودگی و لختههای خون بخشهای بالاتر را به پایین منتقل میکنند . فشار دادن بیش از اندازه گوش پاک کن به پوست در حال ترمیم و جداره بینی شما آسیب میرساند. پس این کار را با حوصله و دقت و بر اساس نظر جراح خود انجام دهید . شما میتوانید از محلول سالین که به صورت اسپری یا قطره وجود دارد ، برای پاک کردن بینی و مرطوب کردن آن کمک بگیرید.
استفاده از پمادهای ضدعفونی کننده
اگر عفونت بینی زیاد شده باشد معمولا پزشک استفاده از پماد را به او توصیه می کند پمادهایی همچون جنتامایسین یا موپروسین را برای شما تجویز میکند که این پمادها خاصیت ضدعفونی کننده و آنتیبیوتیکی را دارند . با کمک یک گوش پاک کن میتوان سطح داخلی سوراخهای بینی و محل عفونت کردن بینی را به پماد آغشته کرد . میزان مصرف کردن پماد باید بر اساس تجویز پزشک باشد در غیر این صورت موجب التهاب بینی و جای زخمها شود.
مصرف کردن آنتیبیوتیک
جراح پس از انجام جراحی برای شما داروهای آنتیبیوتیک تجویز خواهد کرد که باید سر ساعت و به طور منظم و تا پایان دوره مشخص شده ، مصرف نمایید . خیلی ها با فرض این که بیماری و مشکل ندارند بعد از یک یا دو روز مصرف دارو را قطع میکنند صورتی که زخمها و جای بخیه بعد از عمل به شدت مستعد عفونت می باشد.
عوامل بهوجود آورنده عفونت کدامند ؟
معمولا همیشه بعد از هر عمل جراحی که انجام می شود ، مقداری ترشحات بدن و لخته خون ، چرکهای ناشی از خونریزی بعد از عمل جراحی در بدن فرد باقی می ماند . بعد از عمل جراحی درون سوراخهای بینی نیز خونریزی و لخته های فراوانی شکل میگیرد که اگر به درستی این ها تخلیه نشود ، ممکن است که باعث ایجاد بوی بد شود . تمیزکردن بینی با روشهای درست و استاندارد ، هم بوی بد بینی را کم میکند و هم از گرفتگی و کیپ شدن بینی جلوگیری میکند.
درون بینی همیشه باید مرطوب بماند و این کار با ترشح موکوس توسط غدد بینی انجام میشود . موکوس همان ماده چسبناکی می باشد که سطح داخلی بینی و پوست بینی را مرطوب میکند . ذرات ورودی و گرد و غبار، میکروبها و هر عامل خارجی به موکوس میچسبد و به دام میافتد . موکوس با خاصیت ضدعفونی کنندگی، عفونتها را نیز از بین میبرد . و موکوس هوای خشک وارد شده را پیش از رسیدن به ششها مرطوب میکند.
ساختار بینی طوری است که ترشحات اضافی درون بینی باقی نماند و موکوس معمولا از سوراخی وارد حلق میشوند سپس شما همراه با بزاق دهان موکوس را میبلعید و بخش دیگر موکوس نیز در سوراخ بینی به پایین حرکت میکند و پس از جمع کردن ذرات خارجی و گرد و غبار به صورت آب بینی خارج میشود . پس از جراحی کردن بینی به دلیل تحریک بینی ترشحات بیشتری تولید میشود و از سوی دیگر سوراخهای بینی معمولا به علت تورم و یا پانسمان بسته است . به همین دلیل است که این ترشحات درون سوراخ بینی باقی میماند و ممکن است دچار عفونت بعد از عمل بینی شوید.
در صورت مفید بودن مطلب را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید.
دکتر اصغر معمار زاده
متخصص گوش و حلق و بینی
برای دریافت اطلاعات بیشتر به قسمت تماس با دکتر مراجه فرمایید.