عفونت بینی بعد از عمل
عفونت بینی بعد از عمل
عفونت بعد از جراحی بینی یکی از مهمترین دلایل احساس بوی بد بینی پس از جراحی است. این عفونت اگر کنترل نشود ممکن است مشکلات جدی را ایجاد کند. پیش از هر چیز باید با رعایت نکات بهداشتی و توصیههای جراح، از بروز عفونت پس از عمل پولیپ بینی جلوگیری کرد. همچنین مراجعه به جراح بلاخص بهترین جراح بینی ترمیمی و مراکز درمانی معتبر، خطر ابتلا به عفونت و دیگر عوارض عمل بینی را کاهش میدهد.
درصورت ایجاد عفونت بینی و بوی بد آن، باید با پزشک خود مشورت کنید. تمیز کردن سوراخ بینی، ضد عفونی کردن بینی با پماد و یا محلولهای مخصوص و همچنین مصرف آنتی بیوتیک، به کنترل یا کاهش عفونت کمک میکند. در صورتی که منشا ایجاد عفونت به این سادگی برطرف نشود. ممکن است به جراحی و برداشتن عامل عفونی نیاز باشد.
عفونت بینی بعد از عمل
جراحی بینی یکی از پرطرفدارترین عملهای زیبایی در جهان است؛ به طوری که سالانه حدود ۲۲۵ هزار عمل بینی در امریکا انجام میشود. جالب است این عدد در ایران حدود ۲۰۰ هزار عمل بینی در سال است و در این زمینه با کشور امریکا در رقابت تنگاتنگ است. با این حال وجود عفونت در بیماران معمولا کمتر از ۴ درصد گزارش شده است اما به این معنی نیست که نباید نگران عفونت بینی بود؛ بلکه باید کاملا جدی گرفته شود.
پس از عمل جراحی بینی، معمولا خطر بروز عفونت وجود دارد. اگر به توصیههای جراح خود به دقت عمل نکنید. ممکن است درون سوراخ بینی و یا محل بخیهها دچار عفونت شود. این مشکل علاوه بر ایجاد بوی بد، سلامت شما را نیز به خطر میاندازد. همچنین عفونت بینی روند بهبود جای زخم را کند میکند. و ممکن است نتایج عمل بینی را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
ورود آلودگی مانند آب آلوده به میکروب و همچنین توجه نکردن به بهداشت فردی و پاکیزگی محیط، احتمال بروز عفونت بعد از عمل بینی را افزایش میدهد. همچنین محیطی که جراحی بینی در آن انجام شده و یا وسایلی که در عمل جراحی بینی بهکار گرفته شده. همگی باید کاملا استریل بوده باشند. به همین دلیل همواره توصیه میشود تا برای انجام عملهای جراحی زیبایی به جراح قابل اعتماد (مانند فوق تخصص جراحی پلاستیک) مراجعه کنید. و عمل خود را در مراکز درمانی معتبر انجام دهید.
عفونت بعد از رینوپلاستی چقدر جدی است؟
بعد از عمل جراحی بینی، در موارد مختلفی ممکن است عفونت ایجاد شود. عفونت بینی نه تنها میتواند نتیجه عمل را خراب کند. بلکه حتی سلامت فرد را نیز به خطر بیاندازد. دکتر هیون کیم از دانشگاه دونگ کانگ کره جنوبی در این مورد میگوید:
عفونت، جدیترین عارضه بعد از جراحی زیبایی بینی است که میزان آن از ۲.۶٪ تا ۵.۳٪ گزارش شده است. البته بیشتر عفونتها پس از آنتی بیوتیک درمانی مناسب موضعی، بهبود مییابند.
البته باید توجه داشت که دلیل ایجاد عفونت در کنترل و درمان آن بسیار اهمیت دارد.
عفونت بعد از عمل بینی به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد، از جمله:
- عدم رعایت بهداشت شخصی و استحمام روزانه، از روز سوم بعد از جراحی به بعد.
- شست و شوی نامناسب بینی یا استفاده از محلول یا آب آلوده.
- قرار گرفتن در محیط آلوده یا پاکیزه نبودن بودن رختخواب و محیط زندگی.
- جراحی توسط فرد غیر متخصص یا در محیط درمانی آلوده.
- وجود بیماریهای زمینهای و انتقال عفونت از یک ناحیه دیگر بدن به بینی توسط خون.
- وجود عفونت در سینوسها پیش از جراحی و عدم کنترل یا درمان آن.
- وجود واکنش و حساسیت به برخی مواد دارویی و پزشکی مانند حساسیت به نخ بخیه غیر جذبی پرولن که البته بسیار نادر است.
در چنین شرایطی، جدا از تزریق مستقیم آنتی بیوتیک به بینی و پیرامون آن، شناسایی منشا عفونت و جلوگیری از تکرار آن نیز بسیار اهمیت دارد. باید توجه داشت که عفونتها در صورت گسترش، به راحتی از مخاط تیغه بینی که دارای خونرسانی زیادی است به مغز و کل بدن منتقل میشوند. بنابر این درمان تهاجمی منطقه آسیب دیده، بهترین راهکار برای جلوگیری از سپسیس و مننژیت و نجات بیمار در چنین مواردی است.
این عوارض معمولا ۳ تا ۱۰ روز بعد از جراحی خود را نشان میدهند. و فرد جراحی شده باید نسبت به کوچکترین تغییرات غیر معمول در بافت بینی، زیر چشم، سینوسها و دیگر نواحی صورت خود حساس باشد. هرچه زودتر به این نشانهها رسیدگی شود، کنترل عفونت سادهتر و سریعتر خواهد بود.
همچنین تحقیقات پزشکی نشان داده است که شیوه بستن و پانسمان بینی، استفاده از تامپون و میزان باز گذاشتن راه تنفس در روزهای بعد از جراحی، همگی در ایجاد عفونتهای بعد از عمل بینی نقش دارند. در این زمینه بهتر است از نظر جراح فوق تخصص پلاستیک بهره ببرید. و سعی کنید شیوه شست و شو و ضدعفونی بینی را با توجه به نوع پانسمان، مرور نمایید.
آیا استفاده از لوازم آرایشی در ایجاد عفونت بعد از جراحی بینی، نقش دارد؟
بر اساس یک پژوهش که در سال ۲۰۰۵ توسط دکتر جوزف هایک و تیم پزشکی همراه وی که در Aesthetic Surgery Journal چاپ شده است. استفاده نامناسب از لوازم آرایشی و برندهای غیر معتبر میتواند موجب ایجاد عفونت ناحیهای در بینی و بافت پیرامون آن شود. در این پژوهش که حاصل دو سال کار تحقیقاتی بوده، آمده است که جراحی زیبایی بینی به ندرت با عفونت، پیچیده میشود. اما در برخی کیسهای نادر، استفاده از لوازم آرایشی به شکل نامناسب میتواند عفونت ایجاد کند. که با تجویز آنتی بیوتیک وریدی و مراقبت لازم، عفونت برطرف شده است.
دکتر هایک و تیم همراه وی معتقد هستند که خونرسانی مناسب به بافتهای صورت و بینی، دلیل اصلی سرعت گسترش عفونت در بینی بعد از عمل رینوپلاستی است. همچنین باید توجه داشت که تشخیص زودهنگام شدت بیماری و همچنین شروع سریع درمان آنتی بیوتیکی مناسب از عواقب شدیدتر جلوگیری خواهد کرد.