علل نامتقارن بودن سوراخ بینی بعد از عمل
Category : مطالب آموزشی جراح بینی اصفهان
بررسی علل نامتقارن بودن سوراخ بینی بعد از عمل
بسیاری از زیباجویان پس از جراحی بینی تا حدی با عدم تقارن سوراخ بینی خود مواجه میشوند. جدا از عوامل موقتی که پس از یک سال از بین خواهند رفت، باید توجه داشت که اندکی عدم تقارن بینی طبیعی است. این نامتقارن بودن سوراخهای بینی اگر به سادگی قابل تشخیص نباشد کاملا طبیعی است و نباید سختگیری زیادی داشته باشید. هرچند عدم تقارن آشکار چیزی است که باعث میشود شما از نتایج جراحی بینی خود ناراضی باشید.
توجه کنید که آیا عدم تقارن در سوراخهای بینی در قسمت جلویی بینی به راحتی قابل مشاهده است یا خیر. به این معنا که آیا دیگران میتوانند وقتی بهطور مستقیم به شما نگاه میکنند، متوجه این موضوع شوند؟ یا وقتی از زیر بینی (که نمای اصلی نامیده میشود) به بینی خود نگاه میکنید، عدم تقارن قابل دیدن است؟
باید تا حد ممکن پس از پایان دوره بهبودی، به یک بینی متناسب با سوراخهای متقارن برسید اما واقعیت این است که شما هرگز بینی “کامل” نخواهید داشت؛ حتی پس از جراحی زیبایی بینی یا عمل تجدید نظر و ترمیمی بینی. مهم این است که اول از روبرو بینی شما متقارن به نظر برسد؛ سپس از پایین هم سوراخها تا جای ممکن هم اندازه و هم شکل باشند.
تورم بعد از عمل
مهمترین دلیل عدم تقارن در بینی بعد از عمل، تورم بعد از عمل است. مانند هر عمل جراحی دیگری، حساسیت و تورم بعد از جراحی بینی شما وجود خواهد داشت. از آنجا که شما این تورم را دقیقاً در هر طرف به یک اندازه تجربه نخواهید کرد، عدم تقارن بعد از جراحی بینی کاملا طبیعی است.
بعد از عمل ممکن است تورم یا تغییر شکل در سوراخهای بینی، کنارهها و پل بینی ایجاد شود. پس از کاهش تورم، نتایج اولیه جراحی بینی شما حدود دو تا سه ماه طول میکشد. با این حال باز هم زود است بدانیم چه عناصری از عدم تقارن سوراخهای بینی، در بلند مدت نیز باقی خواهند ماند.
به طور متوسط مشاهده نتایج نهایی جراحی زیبایی بینی بین شش تا دوازده ماه پس از عمل رخ میدهد. برخی از تورمها میتواند در این مدت باقی بماند و حتی ممکن است بسته به گذر زمان، بیشتر و سپس کمتر شود. به عنوان مثال ممکن است بعد از خواب، تورم بیشتری مشاهده کنید و در طول روز کمتر باشد.
آناتومی بینی و مشکل اولیه
گاهی آناتومی بینی به جراح اجازه نمیدهد تا سوراخهای کاملا متقارن برای شما ایجاد کند. مگر اینکه تقارن بینی را از دید روبرو و جلویی قربانی کنید تا از دید پایین به بالا به سوراخهای متقارن برسید. همیشه هدف اصلی و اولیه ما ایجاد حداکثر تقارن در نمای جلو است. البته اگر به تقارن سوراخهای بینی در نمای اصلی (دید از پایین) دست پیدا کنیم بسیار عالی است اما اولویت قطعاً نمای جلو خواهد بود.
جراح فوق تخصص و با تجربه معمولا سعی میکند تقارن سوراخ بینی را به شکلی ایجاد نماید که ظاهر پیشانی و نمای جلوی بینی را قربانی نکند.
مشکل در نوک بینی
یکی دیگر از دلایل عدم تقارن سوراخهای بینی، مشکل در نوک بینی قبل و بعد از جراحی و چرخش نوک بینی است. گاهی این چرخش از عوارض موقتی است و برطرف میشود. گاهی نیز نیاز به جراحی ترمیمی خواهد داشت. البته فرم اولیه بینی و میزان چرخش نوک بینی قبل از عمل باید ملاک قرار گیرد.
عدم تعادل عضلانی
تغییرات پویا در فرم بینی هم میتوانند از عوامل عدم تقارن باشند که معمولا فقط با جراحی بینی اصلاح نمیشود و نیاز به عملهای تکمیلی دیگری دارد. مثلا در برخی افراد تغییرات پویا هنگام لبخند زدن دیده میشود و سوراخهای بینی را نامتقارن میکند.
عدم رعایت مراقبتها
یکی از شایعترین عوامل کج شدن سوراخهای بینی بعد از عمل جراحی، رعایت نکردن مراقبتهای بعد از عمل است؛ مانند فین کردن، فعالیتهای بدنی شدید، خوابیدن یا نشستن نامناسب، لمس و فشار به بینی، مصرف دخانیات قبل و بعد از عمل و …
رانش استخوان بینی
کج شدن بینی بعد از جراحی ممکن است به دلیل رانش استخوان بینی اتفاق بیفتد. دوره بهبودی بعد از عمل بینی یک فرایند پویا است و پس از جراحی تغییرات زیادی در بینی ایجاد میشود. پس باید صبر کرد تا چارچوب و اسکلت بینی به فرم نهایی خود برسد.
مشکلات جراحی
جراحی بینی همیشه شامل دو فرایند و عمل جداگانه در سمت چپ و راست بینی است. عدم تقارن هر دو طرف ممکن است به دلیل اصلاح غیر یکنواخت در هر دو طرف بینی باشد. برای مثال برداشتن غضروف بیش از حد در یک طرف، میتواند دلیل سوراخهای نامتقارن باشد. در این موارد نیاز به جراحی ترمیمی خواهد بود.
دکتر اصغر معمارزاده جراح بینی اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
شدت اسکارها
گاهی شدت اسکار و جای بخیه در بعضی افراد به اندازهای زیاد است که موجب کج شدن نوک بینی یا سوراخهای آن میشود. به ویژه در کسانی که عمل بینی سنگین همراه با تغییرات شدید داشتهاند. پس باید تا زمان بهبودی کامل اسکارها صبر کنید.
ضخامت پوست
هر چه ضخامت پوست بینی بیشتر باشد، تاثیر آن در عدم رفع تورم و قرار گیری پوست در جای اصلی خود، بیشتر است. در این موارد زمان میبرد تا سوراخها به تعادل و هماهنگی برسند.
گرانش
جاذبه زمین یکی از عواملی است که موجب پایین ماندن نوک بینی تا زمان رفع کامل تورم خواهد شد. به همین دلیل رعایت قرار گیری سر در زوایای صحیح در هفتههای نخست، بسیار ضروری است.
ناهماهنگی غضروف میانی
ممکن است این غضروفها که شکل پایین بینی را میسازند، به صورت نامتقارن شکل گیرند. این عدم تقارن باعث ایجاد سوراخهای بزرگ و کوچک در بینی میشود. با تغییر مکان مجدد این غضروفها، میتوان تغییر در اندازه سوراخهای بینی را انجام داد.