درمان انحراف بینی
Category : مطالب آموزشی جراح بینی اصفهان
نحوه تشخیص انحراف بینی
درمان انحراف بینی | برای تشخیص انحراف بینی، پزشک ابتدا حفرههای بینی، محل قرار گیری تیغه و اندازه سوراخهای بینی را بررسی خواهد کرد. سپس سوالاتی در مورد خواب، خروپف، مشکلات سینوسی و تنفسی از شما خواهد پرسید.
نحوه درمان انحراف بینی
در اکثر موارد، انحراف بینی نیاز به درمان ندارد. هرچند در موارد حاد، جراحی رایجترین گزینه درمان میباشد. با استفاده از درمانهای دیگر، اگرچه انحراف بینی از بین نخواهد رفت، اما علائم آن کاهش پیدا خواهند کرد. این درمانها عبارتند از:
استفاده از ضد احتقانها
آنتی هیستامینها
اسپریهای استروئیدی بینی
نوار تخلیه بینی
اگر علائم انحراف بینی با استفاده از دارو بهبود پیدا نکند، پزشک احتمالا نوعی جراحی به نام سپتوپلاستی را پیشنهاد خواهد کرد.
آمادگی برای جراحی سپتوپلاستی: به مدت دو هفته قبل و بعد از جراحی باید از مصرف داروهایی مانند آسپیرین یا ایبوپروفن خودداری کنید، زیرا این داروها احتمال خونریزی را افزایش میدهند. همچنین نباید سیگار بکشید.
روند جراحی سپتوپلاستی: مدت زمان عمل ۹۰ دقیقه بوده و بیمار در حین عمل بیهوش میشود. در این جراحی، پزشک تیغه بینی را بریده و غضروف یا استخوان اضافی را خارج میکند. ممکن است پزشک برای حفظ تیغه، تراشههایی از جنس سیلیکون را داخل حفرههای بینی قرار دهد. در پایان، محل برش را بخیه خواهد زد.
عوارض این جراحی عبارتند از:
تغییر شکل بینی
از بین نرفتن مشکلات حتی پس از جراحی
خون ریزی بیش از حد
کاهش حس بویایی
بی حسی موقت لثه و دندانهای بالا
هماتوم تیغه بینی (تجمع خون)
مراقبتهای پس از جراحی سپتوپلاستی
پس از جراحی، پزشک برای کاهش ابتلا به عفونت، داروهایی را برای شما تجویز خواهد کرد. برای تسریع بهبودی، نکات زیر توصیه میشود:
فین نکردن
در زمان خواب، سر خود را بالا بگذارید
از انجام ورزش و فعالیتهای پرتحرک خودداری کنید
عوارض درمان نکردن انحراف بینی
شایعترین عارضه انحراف بینی، انسداد یک یا هر دو حفره بینی میباشد. این شرایط مشکلات زیر را پدید خواهد آورد:
سینوس مزمن
مشکلات تنفس در زمان خواب
اختلال خواب
خونریزی بینی
درد صورت
خشکی دهان
فشار و یا احتقان در مجرای بینی