شست و شوی بینی بعد از رینوپلاستی

نحوه شست و شوی بینی بعد از رینوپلاستی

شست و شوی بینی بعد از جراحی بینی چگونه است ؟ 

پس از عمل زیبایی بینی انجام نکاتی برای مراقبت از بینی الزامی است. شست و شوی بینی یکی از مراقبت هایی است که بعد از رینوپلاستی باید انجام شود .  رعایت نکات مراقبتی کمک زیادی به بهبود بیمار کرده و باعث می شود ورم بینی زودتر رفع گردد . 

برای شستشو بینی راه حل های متعددی وجود دارد اما پزشکان معمولا شستشو بینی با سرنگ را توصیه می کنند که این روش هم بسیار آسان است و هم اینکه نسبت به سایر روش های شستشو بینی بهتر می باشد .

در صورتی که پس از عمل جراحی زیبایی بینی جراح در داخل بینی شما تامپون یا مش بگذارد معمولا این مش پس از ۳ روز خارج می شود و پس از خروج آن می توانید به آرامی شستشو بینی با سرم را شروع نمایید و اگر هم از ابتدا مش داخل بینی شما نیست می توانید به آرامی از روز سوم پس از جراحی بینی شستشو بینی را شروع نمایید.


بیشتر بخوانید : مراقبت های قبل و بعد از جراحی بینی 


نحوه شست و شوی بینی

نحوه شستشو بینی بعد از عمل بینی معمولا پس از یک هفته از انجام عمل جراحی بینی می باشد و در هفته اول جراحی ، شستشو بینی با استفاده از قطره چکان یا اسپری بینی صورت می گیرد.

شستشو بینی با سرم شستشو باعث کاهش ورم مخاط داخل بینی و خارج شدن لخته‌های خون و ترشحات داخل بینی می‌شود و سبب بهبود تنفس و کاهش گرفتگی بینی می‌شود .

محلول شستشو بینی سدیم کلراید ۹/۰ می باشد که این محلول از ۹/۰ درصد نمک حل شده در آب می باشد و سپس با استفاده از یک سرنگ ۱۰ سی سی آن را داخل بینی کرده و بینی را شست و شو دهید .

معمولا پزشکان توصیه می کنند که به مدت زمان تقریبی ۳ الی ۴ ماه بینی را با محلول شست و شو دهند که در ماهای نخست انجام شستشو بینی از کیپ گشتن بینی جلوگیری می کند.

انجام به موقع و مرتب شستشو بینی با سرم حتما باید توسط بیمار جدی گرفته شود و روزانه چند بار تکرار گردد. عدم انجام شستشو بینی باعث می شود لخته های خون که در انتهای زمان جراحی در بینی شما ایجاد شده اند و نیز ترشحات بینی به مدت زیاد در بینی بمانند و نه تنها باعث ایجاد گرفتگی بینی و اختلال تنفس از بینی و کاهش حس بویایی می شود .

 ممکن است این مواد تجمع یافته در داخل بینی عفونی شوند و باعث ایجاد بوی بد در بینی شود و تنفس بیمار بد بو شود و این عفونت با گسترش بیشتر می تواند باعث ایجاد موکوزیت یا التهاب مخاط که با درد داخل بینی همراه است گردد.


بیشتر بدانید : جراحی زیبایی بینی