اولین نکته این است که واقع بین باشید. درتمام کتب علمی پلاستیک ۱۰% احتمال روتوش (عمل جراحی دوم که محدودتراست) ذکرمی شود. یعنی درپیشرفته ترین مراکزدنیاهم ازهر۱۰۰مراجعه کننده ۵ تا۱۰ نفراحتمال روتوش دارند؛ بنابراین اگرجراح هرقدرهم مشهوربگوید که روتوش ندارم به صداقت جراح شک نمائید وبرعکس اگرتعداد روتوشهای جراح بیشتراز۱۵%باشد بازهم به مهارت جراح شک کنید.حال که بحث آمارپیش می آید متوجه می شوید که اگرفقط یک بینی رادیدید وازآن خوشتان آمد یا برعکس روزی به مطب همکارمراجعه نمودید یک بینی نیازبه روتوش دیدیدهیچ کدام ازنظر آماری نمی تواند کمک کننده باشدپس تعداد ودرصدهای گفته شده بالا اهمیت دارد.(نکات جراحی بینی)
نکته بعدی تعیین مهارت جراح
بسته به شکل بینی مراجعه کننده،قبل ازعمل هم دارد. به این صورت که یک قانون کلی درعمل جراحی بینی وجود دارد که آویزه گوشتان قراردهید((هرچقدربینی مشکلات کمتری داشته باشد نتیجه ،عالی تروهرچقدربینی مشکلات بیشتری داشته باشد، نتیجه ضعیف تراست)) این که چه مشکلاتی بدتراست را درقسمت آنالیزتصاویرومشاوره حضوری خدمتتان عرض می کنم .
به وفوردیده ام بینی بسیارمشکل دار،که عمل عالی برای آن انجام شده است وبینی دیگرکه اشکالات کمی داشته است ودرمقایسه وقتی مراجعه کننده دراتاق انتظاربرای مشاوره می نشیند مراجعه کننده بامشکل کمتررا به مراتب بیشترمی پسندد .هرچندکه ازنظرجراح،مراجعه کننده اولی به مراتب بهترازدومی است. مثال بزنم اگرنمره اولی قبل ازعمل را ازصفرتا صد، برابر۲۰یا۳۰ بدهم بعد ازعمل به ۷۵ تا ۸۰ افزایش یافته است ولی دومی که قبل ازعمل۷۰-۶۰ بوده است بعد ازعمل ۹۵ می گردد؛مشهوداست که اولی سود بسیاربیشتری برده است ولی مراجعه کننده فقط فرم نهائی را می بیند وقضاوت می کند. به همین خاطراست که بسیاری ازجراحان ،موارد سخت راقبول نمی کنند چرا که می دانند درنهایت نمره بالای ۸۰ بسیاربعید است وعلی رغم زحمات بسیار،بیشترسوء تبلیغ هم می آورد.البته بنده چنین اعتقادی ندارم وهمیشه صداقت را بهترین سیاست می دانم(نکات جراحی بینی)
مسئله بعد درتعیین مهارت جراح، سلیقه جراح است .بسیاری ازاوقات دیده ایدکه بینی های بعدازعمل ،که هیچ اشکالی ندارد،ولی شما نمی پسندید. بسیاری ازمواردعکسهایی را که به مراجعه کنندگان نشان می دهم ،یک عکس توسط عده ایی بسیارپسندیده می شود ولی همان عکس درنظرمراجعه کنندگان دیگرموردپسند نمی باشد درواقع سلیقه مراجعه کننده وجراح بایدهم پوشانی داشته باشد. بایدبگویم بینی ازنظرزیبائی شناسی المانهای مخصوص خود را دارد که هرکدام ازآنها را درمحدوده خاص می توان انجام داد مثلاقوس بینی را می توان ازصاف بودن کامل تا قوس متوسط ایجاد نمود وهمه آنها ازنطرزیبائی شناسی مورد تأیید است ولی حد آن درافراد مختلف باید با سلیقه مراجعه کننده هماهنگی داشته باشد. مثلامراجعه کنندگانی داشته ام که اصراربه فانتزی بودن بینی داشته اند بنابراین حداکثرقوس قابل قبول راباید داد ومراجعه کننده دیگربعلل شغلی وسنی برطبیعی بودن آن اصراردارد که باید بدون قوس باشد حال برای این که همه مراجعه کنندگان را راضی کرد، هرکدام ازمراجعه کنندگان برداشت خاص خود را دارند .