علل جابجایی غضروف بینی بعد از جراحی
Category : جراح بینی مطالب آموزشی جراح بینی اصفهان
بررسی علل جابجایی غضروف بینی بعد از جراحی
آناتومی بینی شامل استخوان ها و غضروف هاست. استخوان ها در قسمت فوقانی و غضروف ها در قسمت تحتانی بینی قرار گرفتهاند. استخوان ها و غضروف ها چارچوب اصلی ساختار بینی را تشکیل می دهند. غضروف ها نقش مهمی در شکل گیری و فرم نوک بینی و قسمت پایینی بینی دارند. در این مطلب از سایت دکتر اصغر معمارزاده جراح بینی اصفهان علل جابجایی غضروف بینی بعد از جراحی را مورد بررسی قرار دهیم.
هنگام جراحی بینی بر اساس نیاز بیمار روی استخوان و غضروف ها جراحی انجام می شود. جابجایی غضروف بینی در حین عمل برای اصلاح نواقص بینی انجام می شود. البته انجام این کار باید توسط یک جراح متخصص انجام شود تا بیمار از عوارض جانبی مانند بیرون زدگی غضروف بینی بعد از عمل مصون بماند. در واقع جابجایی غضروف بینی بعد عمل بینی استخوانی یا عمل بینی گوشتی به دلیل عدم مهارت پزشک و عدم انجام مراقبت های صحیح بعد از جراحی بینی ممکن است، مشاهده شود. در این صورت بیمار ممکن است، دچار ورم در قسمت پایینی و نوک بینی بعد عمل شود. البته می توان این مشکل را اصلاح کرد.
علت جابجایی غضروف بینی بعد از عمل
غضروف های بینی به ترتیب از قسمت فوقانی تا تحتانی با نام های غضروف تیغه بینی، غضروف جانبی، غضروف آلار کوچک تر و غضروف آلار بزرگت ر شناخته می شوند. تقریباً اکثر عمل های زیبایی با هدف تغییر بر روی غضروف های بینی انجام می شوند. کاهش، تقویت، تغییر و جابجایی غضروف ها با هدف رفع مشکلات تنفسی و بهبود زیبایی بینی انجام میشوند. پس از جراحی بینی باز یا عمل بینی بسته، غضروف ها باید در جای خود فیکس و ثابت شوند و هیچگونه جابجایی نداشته باشند.
تکنیک های عمل بینی متفاوت هستند، در جراحی بینی به روش باز پزشک با استفاده از ابزار مخصوص تغییرات مورد نظر مانند تغییر غضروف های بینی را اعمال می کند، البته جای نگرانی نیست، اگر این جراحی به روش کاملاً حرفه ای انجام شود، هیچ گونه جای اسکار یا زخمی روی بینی دیده نخواهد شد. و بعد اط عمل هم شاهد جابجایی غضروف بینی نخواهید بود. اما در جراحی بینی به روش بسته پزشک سعی میکند، بدون ایجاد برش و تنها از طریق کشیدن پوست تغییرات را ایجاد نماید. عمل بینی به روش بسته زمانی انجام می شود که نخواهیم تغییرات عمدهای از روی اسکلت و ساختار بینی ایجاد شود.
جابجایی غضروف بینی بعد عمل به دلایل زیر اتفاق می افتد:
عدم مهارت پزشک و انتخاب تکنیک نامناسب
پزشکی که از مهارت و تجربه کافی در زمینه شناخت انواع بینی و نوع جراحی آنها برخوردار نداشته باشد، نمی تواند به درستی غضروف های بینی را در موقعیت مناسب قرار دهد. حذف بیش از اندازه غضروف ها، ایجاد فضای خالی بین غضروف ها و عدم ثبات غضروف ها و استخوان بینی به شکل صحیح، همگی می توانند به جابجایی غضروف بینی بعد عمل منجر شوند.
ایجاد صدمه و آسیب به بینی بعد جراحی
عدم رعایت مراقبت های اصولی پس از عمل بینی و قرار گرفتن در معرض هرگونه آسیب و ضربه می تواند غضروف های تازه جراحی شده را تحت تاثیر قرار دهد. ماه ها زمان لازم است تا استخوان ها و غضروف های جراحی شده در جای خود محکم شوند. در طی این مدت هرگونه فشار یا ضربه به بینی بعد عمل می تواند باعث تغییر شکل و جابجایی آنها شود. بنابراین تا زمانی که غضروف ها به طور کامل بهبود نیافته اند، اقدامات احتیاطی را رعایت نمایید.
دکتر اصغر معمارزاده جراح بینی اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
ماساژ غیر اصولی بینی
ماساژ جهت کاهش تورم و افزایش سرعت بهبودی بعد عمل بینی، توسط پزشک توصیه می شود. اگر ماساژ بینی بعد عمل به شکل اصولی انجام نشود، باعث ایجاد فشار بر استخوان ها و جابجایی غضروف بینی می شود. نحوه قرار دادن انگشتان و روی بینی میزان فشار و مدت زمان ماساژ باید همگی به خوبی برای بیمار شرح داده شوند تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری شود.
علت ایجاد ورم غضروف بینی
یکی دیگر از عوارض بعد از جراحی بینی که ممکن است، مشاهده شود، ورم غضروف بینی است. البته ورم بعد از جراحی طبیعی است و این به دلیل زخم و برش هایی است که در پوست بینی یا داخل آن اعمال میشود. به طور حتم بدن جهت بهبود این شرایط واکنش نشان می دهد. واکنش سیستم ایمنی عمل بینی می تواند با ورم غضروف بینی همراه باشد. این ورم ها در صورتی که جراحی موفقیت آمیز بوده باشد و مراقبت های پس از جراحی به درستی انجام شده باشند، به مرور و با گذشت زمان کمتر میشوند. استفاده از کمپرس یخ، مصرف مایعات و پرهیز از مصرف نمک، می تواند به کاهش سریع تر ورم کمک نماید.
مطالب پیشنهادی برای مطالعه:
آزمایشات ضروری قبل از عمل بینی